AKŞENER: “BU UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, “92 puanla mülakatta eleniyor, 58 puanla yanındaki arkadaşı kazanıyor. O gençlere böyle bir eziyetin edilmesinin önüne geçmenin yolu bu ucube sistemi değiştirmekten geçiyor. Bunu da biz ba?

Güncel 26.04.2022 11:20:00 0
AKŞENER: “BU UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

 

IYI Parti Genel Baskani Sayin Meral Aksener, “92 puanla mülakatta eleniyor, 58 puanla yanindaki arkadasi kazaniyor. O gençlere böyle bir eziyetin edilmesinin önüne geçmenin yolu bu ucube sistemi degistirmekten geçiyor. Bunu da biz basaracagiz” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi IYI Parti Grup Baskanvekili Adnan Beker'in ev sahipligindeki iftar bulusmasina, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile birlikte katildi. Yavas, burada su konusmayi yapti:

“Öncelikle, Ankara Büyüksehir seçimine girerken sayin genel baskanimizin bu konuda aldigi fedakarligi asla unutmuyoruz. Arkasindan bütün ilçe teskilatlari olarak il baskanlari ve ilçe baskanlarimiz bizleri bu makama tasidi. O makamda üç yildir yapilan aleyhte sözleri, iftiralari ve her türlü karanligi ‘biz olmazsak söyle olur böyle olur’ diyerek anlattilar. Ama Ankara halki simdi sunu gördü, anlatilanlarin hepsinin birer iftira oldugunu ve bu kentin nasil daha iyi yönetilebilecegini gördü. Buradan nereye varmak istiyorum?

Bizlerin büyüksehir belediye baskanlari olarak yaptigimiz çalismalar ile iktidarin su andaki ‘biz gidersek mahvolursunuz, bu ülke mahvolur’ propagandasina karsi tam tersine korkuttuklarinin hiçbiri olmadi ve aksine daha da insanlarin yasamlarini kolaylasti, güzellesti, konforu artti diyerek yasanacak ilerideki bir degisiklik ile ülkemize ne gibi güzellikler katacagini göstergesi olmus olduk. Onlarin atacagi iftiralari da bosa çikartmis olduk. Bu nedenle, insallah yapilan bütün çalismalari, sayin Genel Baskanlarin katildiklari toplanti dahil iyiliklere vesile olmasi, artik ülkemizin bu kara masadan kurtulmasini diliyorum.”

Aksener ise sunlari söyledi:

“SOSYAL DEVLETIN NE OLDUGUNU, FAKIRIN, AÇIN, AÇIGIN YAKININDA OLMANIN NE OLDUGUNU GÖSTERDI”

“Millet Ittifaki’nin yan yana gelerek seçtigi Mansur Yavas’in söyledigi gibi, kendisine atilan her türlü iftira, belediye meclis üyelerimizin de hem IYI Parti’nin hem Millet Ittifaki’nin belediye meclis üyelerinin çalismalari ile, belediyenin yöneticilerinin çalismalariyla sildi atti. Sosyal belediyecilik denilen meselenin ne oldugunu cümle aleme gösterdi. Dolayisiyla çalmayinca, çaldirmayinca, israf etmeyince, ettirmeyince, yolsuzluk yapmayinca, yaptirmayinca demek ki her türlü baskiya, zorluga ragmen para yetiyormus.

Türkiye’nin imkanlari ve büyük bir gücü var ama maalesef Türkiye’nin bu büyük gücü milletin refahina harcanmak yerine çar çur ediliyor. Türkiye’nin içinde bulundugu ekonomik sartlar, o ekonomik sartlarin getirdigi sosyal alanlar gerçekten tahmin edilemeyecek derecede kötü.

Pandemi geldi hayatimiza ve o kadar beceriksiz bir pandemi yönetimi oldu ki. Pandeminin sartlarinin yarattigi zorluklari asmak açisindan o kadar kötü bir anlayisla adimlar atildi ki esnafin büyük bir bölümü gerçekten kan agladi; kefeler kan agladi, gida sektöründe olanlar kan agladi. Iyi ki Ankara’yi Mansur Baskan kazanmis ki orada sosyal devletin ne oldugunu, fakirin, açin, açigin yakininda olmanin ne oldugunu ve gözüne sokmadan, incitmeden yardimci oldugunu, bu yardimci olmanin bir hak oldugunu ortaya koyarak o yardimlarin nasil yapilabilecegini; yolsuzluk veya endise yaratmadan gösterdi. Sahada oldugum için bu farki biliyorum. Ben size arkadaslarimin huzurunda tesekkür ediyorum Baskanim.

“KAYSERI’DE BIR BESICI GELDI YANIMA DEDI KI GÜLEREK, ‘ABLA BEN HAYVANLARIMA ORUÇ TUTMAYI ÖGRETIYORUM”

Kayseri zengin bildigimiz sehrimizdir degil mi, ekonomik olarak? Ilçeleri de öyledir. Kayseri’de bir besici geldi yanima dedi ki gülerek, ‘Abla ben hayvanlarima oruç tutmayi ögretiyorum.’ Süt üreticiligi yapiyormus. ‘Bu ne’ dedim, ‘çok aralikli yem veriyorum, yine çok pahali’ dedi. Simdi süt disinda besicilik yapanlar, gebe inekleri kesime gönderdiklerini söylüyorlar. Rastgele kasap dükkanlarina giriyoruz, ‘on bes günde bir et alan sabit müsterileriniz vardir sizin, bunlar kaça düstü’ diye sordugumuzda ‘ayda 250 grama düstü’ diyenler var.

“GENÇLERE BÖYLE BIR EZIYETIN EDILMESININ ÖNÜNE GEÇMENIN YOLU BU UCUBE SISTEMI DEGISTIRMEKTEN GEÇIYOR”

Bu ucube sistemin degistirilmesini sagladigimizda ve demokrasinin tam isledigi, hukukun üstün oldugu, yarginin bagimsiz, korkusuz, objektif, tarafsiz oldugu bir sistem kuruldugunda, yandas kayirmanin önüne geçildiginde, seffafligin, liyakatin öne çiktiginda; burada parantez açmak istiyorum, 92 puanla mülakatta eleniyor, 58 puanla yanindaki arkadasi kazaniyor. O gençlere böyle bir eziyetin edilmesinin önüne geçmenin yolu bu ucube sistemi degistirmekten geçiyor. Bunu da biz basaracagiz. Bugün Istanbul ellerinden gitmisse agalarin, Ankara’da Mansur Bey seçilmisse bu birlikteligi öneren ve hep arkasinda duran biziz. Bunu da saglayan sizsiniz.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °