GEZİ DAVASI'NDA VERİLEN MAHKUMİYET KARARLARI İZMİR'DE PROTESTO EDİLDİ

İzmir Barosu'nun çağrısıyla dün gece baro önünde toplanan avukatlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar, Gezi Davası'nda verilen mahkûmiyet kararlarını protesto etti.

Güncel 26.04.2022 11:17:00 0
GEZİ DAVASI

Izmir Barosu'nun çagrisiyla dün gece baro önünde toplanan avukatlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaslar, Gezi Davasi'nda verilen mahkûmiyet kararlarini protesto etti.

Gezi Parki Davasi Ana Davasi'nda verilen mahkûmiyet kararlari Izmir'de de tepkiyle karsilandi. Izmir Barosu'nun çagrisiyla Alsancak'taki baro binasi önünde dün 22:30 siralarinda toplanmaya baslayan avukatlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaslar, mahkûmiyet kararlarini sloganlar atarak protesto etti.

'DIRENMEYE DEVAM EDECEGIZ'

Izmir Barosu Baskani Özkan Yücel, baro önünde yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

'Teslim olmamanin bir göstergesi olarak buradayiz. Bu aksam hizli tepkiye verdiginiz hizli reaksiyonla buradayiz. Bu aksam alelacele buradayiz. Bundan sonra hep birlikte mücadele etmeye devam edecegiz. Çünkü yalan söylüyorlar. Ellerindeki medya organlari ile devletlerin bütün kurumlari ve kademeleriyle yalan söylüyorlar. Savunmalari, gerçekleri yurttastan gizliyorlar. Bunun gerçekten bir suç olduguna inanmamizi bekliyorlar. Gezi'de ben de sokaktaydim. Gezi'de burada bulunan herkes sokaktaydi. Gezi'de hepimiz direnisteydik, direnmeye de devam edecegiz. Kimse vazgeçiremeyecek.'

SOYER: ADALET HERKESE GEREKIR

Gezi Davasi kararlarina Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de tepki gösterdi. Soyer, sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda, 'Gezi Davasi’nda verilen karar ne hukukidir ne adildir. Oysa adalet bir gün herkese gerekir. Bu kararin asil magduru demokrasimiz olmustur' dedi.

KAVALA’YA AGIRLASTIRILMIS MÜEBBET, 16 SANIGA 18’ER YIL HAPIS

Istanbul 13. Agir Ceza Mahkemesi, Gezi Parki Ana Davasi'nda, is insani Osman Kavala'ya ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldirmaya tesebbüs’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi vermisti. Ayse Mücella Yapici, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çigdem Mater Utku, Yigit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altinay, Serafettin Can Atalay hakkinda da ise ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldirmaya tesebbüs suçuna yardim’ suçundan 18 yil hapisle cezalandirilmalarina hükmetmisti.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °