BUCA BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİYE 100 BİN SEBZE FİDESİ

Buca Belediyesi, ekonomik koşullar nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye hasıl yem, arpa tohumu ve gübre desteğinin ardından 100 bin sebze fidesi dağıttı.

Güncel 25.04.2022 10:51:41 0
BUCA BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİYE 100 BİN SEBZE FİDESİ

Buca Belediyesi, ekonomik kosullar nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye hasil yem, arpa tohumu ve gübre desteginin ardindan 100 bin sebze fidesi dagitti.

Bucae Belediye Baskani Erhan Kiliç’in baslattigi Sürdürülebilir Kirsal Kalkinma Programi kapsaminda üreticinin desteklenmesi çalismalari sürüyor. Hayvancilik yapan üreticiye beside kullanmalari için hasil (yesil) yem ve arpa tohumu destegi veren Buca Belediyesi, kentin verimli topraklarini degerlendirilmesi ve çiftçinin üretime katilmasini saglamak için projeler hazirladi. Köyler bölgesindeki Dogancilar’da bamya, Kirklar’da ise kavun üretimi yapan çiftçiye gübre destegi veren Buca Belediyesi, gelen talep üzerine bu kez sebze fidesi dagitimi yapti.

100 BIN FIDE

Köyler bölgesindeki Karacaagaç, Kirklar, Belenbasi, Dogancilar ve Kaynaklar’da 4 çesit biber, 2 çesit de patlican fidesi olmak üzere toplam 6 çesit sebze fidesinden olusan 100 bin fide üreticiye ulastirildi. Fidelerin bir kismi da balkon tarimi yapmak isteyen Bucalilara armagan edildi. 

ÇIFTÇIDEN BELEDIYEYE TESEKKÜR

Belediyeye tesekkür eden çiftçiler, “Su asamada birakin fide yetistirmeyi, aramizda tohum alabilecek durumu olmayanlar var. Zamlardan dolayi zor durumdaydik. Buca Belediyesi’ne çok tesekkür ederiz. Bunlari ekip, toplayip satacagiz; evimize katki olacak” diye konustu.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °