Çocukluk Ne Güzel Şey Projesi Kelebek Etkisi Yaratacak

İzmir’de sivil toplum kuruluşlarının çatı platformu olan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği (TAGKGB) “Çocukluk Ne Güzel Şey!” projesiyle; 'Mucize sen ol, gülsün gözleri, güneşi görsün. Kalbimiz, bir iyilikle dolsun, b

Güncel 24.04.2022 11:42:50 0
Çocukluk Ne Güzel Şey Projesi Kelebek Etkisi Yaratacak

Güçbirligi’nin 25. yili çerçevesinde, yüzlerce çocugun yasamina iyilikle dokunmayi planlayan üç asamali projenin açilisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda Mavibahçe Alisveris Merkezi’nde Iknur Güntürkün Kalipçi’nin söylesi ve imza günü ile gerçeklestirildi. Yogun ilgi gören açilisa Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay’in esi Öznur Tugay, TAGKGB’nde yer alan sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çocuklar katildi.

“Çocuklarimizin gelecegine sahip çikiyoruz”

Izmir’de yer alan sivil toplum kuruluslarini ayni çati altinda bir araya getiren, kuruldugu günden itibaren daha iyi bir dünya için sürdürülebilir projelere imza atan TAGKGB bugünden çocuklarimizin gelecegine sahip çikiyor. Proje ve faaliyetlerinde toplumsal sorunlarin çözümü için heyecan ile çalistiklarini belirten TAGKGB Dönem Sözcüsü Fatos Dayioglu, “Insana, ve çevreye saygili bir dünya için çaba harciyoruz. Yarinlarimiza deger katmanin en önemli anahtari sivil toplum kuruluslarinin (STK) birlikte uyguladigi projelerdir. Yillardir gerçeklestirdigimiz çalismalarimiza sürdürülebilirlik ilkesi ile bir yenisini eklemekten mutluluk duyuyoruz' Dedi.

Proje 23 Nisan’da basladi

Projelerine; Arastirmaci Yazar Ilknur Güntürkün Kalipçi'nin çocuklar için yazdigi bir kitaptan ve onun adindan esinlenerek basladiklari belirten Dayioglu, su bilgileri verdi: “Amacimiz dogrultusunda daha iyi bir gelecek için; çocuklarimizin hayatlarinda fark yaratmayi, hayallerine ortak olmayi ve yaraticiliklarini artirmaya destek olmayi planliyoruz. Kitap ve okuma sevgisini gelistirmeyi, Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerini daha yakindan tanimalarina katki saglamayi, sivil toplum kuruluslari araciligi ile egitim alan çocuklarin ihtiyaçlarinin karsilanarak hayatlarina arti deger katmayi planladigimiz ve esit egitim hakkina sahip olamayan çocuklarimiz için gerçeklestirecegimiz “Çocukluk Ne Güzel Sey!” projemizi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimizda baslatiyoruz.

“Kelebek Etkisi Yaratacagiz”

Üç asamada gerçeklestirmeyi planladigimiz projemizin kelebek etkisi yaratmasini ve Izmir’den ülkemizin farkli yerlerine yayilmasini hedefliyoruz. Projemizin birinci asamasinda; bilesenlerimiz ile birlikte “Askida Kitap” çalismasini gerçeklestirmeye basladik. Bu kapsamda alinan kitaplari, sosyoekonomik açidan yetersiz olan bölgelerdeki çocuklara, köy okullarina, kütüphanelere, farkli sivil toplum kuruluslarinin egitim yerleskeleri araciligi ile çocuklarimiza ulastiracagiz. Bu kapsamda çocuklara; çocuk klasikleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve Cumhuriyetimizin degerleriyle ilgili kitaplar, Iknur Güntürkün Kalipçi’nin derleyip yazdigi “Çocukluk..Ne Güzel Sey” kitaplari hediye edilecek. Projenin ikinci asamasinda ise çocuklarimizin ve ailelerinin ihtiyaci olan ama ulasamadiklari; kisisel gelisimden teknolojiye, çevreden Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarina kadar sanat, bilim, vb. farkli alanlarda seminerler, atölyeler uzman kisiler tarafindan, farkli sivil toplum kuruluslarinin yerleskeleri ve kütüphanelerinde düzenlenecektir. Projenin üçüncü asamasinda ise konser, sergi, tiyatro, imza günleri gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçeklestirilecektir.

Proje Için Anlamli Iyilik Hediyesi : “Mucize Sen Ol / Kalbimiz Bir”  

Daha iyi bir dünya için çocuklarimizin esit egitim haklarina sahip olmalarinin her seyden daha önemli olduguna vurgu yapan Fatos Dayioglu, “Yola çiktigimizda çok anlamli bir hediye de sevgili Berna Göksu’dan geldi. Söz ve müzigi Müzikolog/Ögretmen/Sivil Toplum Gönüllüsü Berna Göksu, orkestra düzenlemesi Melike Kursun Tatlican, Vokali Özlem Ertug tarafindan yapilan; Mucize Sen Ol / Kalbimiz Bir eserini, iyilik projelerinde kullanilmak üzere hediye etti. Inaniyoruz ki; hizla degisen ve gelisen dünyamizda degismeyen tek sey, çocuklarimizin iyi bir gelecegi hak ettikleri ve bugünü en mutlu ve saglikli sekilde yasamalari gerçekligidir. Bu eser ile projemiz çok daha genis kitlelerde farkindalik yaratacaktir. Projemize ilham olan Ilknur Güntürkün Kalipçi'ya, bize bestesini armagan eden Berna Göksu’ya ve tüm destekçilerimize tesekkür ederiz”  diye konustu. 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °