CHP’den Alternatif 23 Nisan Kutlaması

CHP Manisa İl Başkanlığı’nın önderliğinde ve sivil toplum kuruluşları ile sendikaların katılımlarıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif çelenk sunma töreni düzenledi.

Güncel 23.04.2022 16:23:07 0
CHP’den Alternatif 23 Nisan Kutlaması

CHP Manisa Il Baskanligi’nin önderliginde ve sivil toplum kuruluslari ile sendikalarin katilimlariyla her yil oldugu gibi bu yil da 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayrami için alternatif çelenk sunma töreni düzenledi. 


Cumhuriyet Meydani’ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Aniti’nin önünde düzenlenen alternatif çelek sunum törenine CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, CHP Sehzadeler Ilçe Baskani Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre Ilçe Baskani Av.Yalçin Arcak, Il Kadin Kollari Baskani Sadiye Uysal, Il Gençlik Kollari Baskani Av.Sergen Akpir, ilçe gençlik kollari, partililer, ADD Manisa Subesi, Egitim-Sen ile Egitim-Is basta olmak üzere sendikalar ve sivil toplum kuruluslari katildi. 


CHP Manisa il baskanligi önünde toplanan grup, dev Türk Bayragi ve Atatürk Posteri esliginde ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganlari atarak tören alinan gitti. CHP Il Baskani Semih Balaban basta olmak üzere törene katilanlar Atatürk Aniti’na çelenkleri sunduktan sonra, Istiklal Marsi okudu.


Çelen sunum törenin ardindan söz alan CHP’li liseli gençler, 23 Nisan’in önemini anlatan konusmalar yapti. 


“MILLET IRADESININ ÜSTÜNDE HIÇ BIR IRADE YOKTUR”


Tören alaninda konusma yapan CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, 23 Nisan’in en büyük öneminin TBMM kurularak egemenligin kayitsiz sartsiz Türk Milleti’ne verilmesi oldugunu dile getirdi. 


Son 20 yildir AKP iktidarinin kendi iradesini milletin iradesinin üstünde tutmaya çalistigini dile getiren CHP’li Balaban söyle konustu: “TBMM’nin kuruldugu günün çocuklara armagan edilmesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza verdigi önemin önemli göstergesidir. 23 Nisan’in önemli özelligi de meclisin üstünlügü ve egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait olmasidir. Ancak son 20 yildir AKP iktidarinda sunu görüyoruz ki, tek adam rejimi kendisini milletin iradesinin üstünde görmektedir. Milletin iradesinin üstündeki bir iradeyi hiçbir zaman benimsemedik ve benimsemeyecegiz de. Bizlerde Cumhuriyetin 2.’nci yüzyilinda Cumhuriyetimizi yeniden güçlendirilmis parlamenter sistem ile birlikte taçlandiracagiz. Son 20 yildir topluma unutturulmak istenen 23 Nisanlari sonsuza kadar yasatacagiz. Millet idaresinin üstünde hiçbir irade yoktur.”


Konusmalarin ardindan törene katilanlar Milli Egemenlik ve Atatürk Aniti’nin önünde hatira fotografi çektirdi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °