İMAMOĞLU, HAKKINDA 4 YIL 1 AY HAPİS CEZASI İSTENMESİYLE İLGİLİ KONUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenmesiyle ilgili, “Bunun bana siyaseten hiçbir zararı yok ama bu ülkeye zararı var. Toplum nezdinde bizim toplumumuz vicdanlıdır. Mağduru g

Güncel 22.04.2022 14:48:00 0
İMAMOĞLU, HAKKINDA 4 YIL 1 AY HAPİS CEZASI İSTENMESİYLE İLGİLİ KONUŞTU

 

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, hakkinda 4 yil 1 aya kadar hapis cezasi istenmesiyle ilgili, “Bunun bana siyaseten hiçbir zarari yok ama bu ülkeye zarari var. Toplum nezdinde bizim toplumumuz vicdanlidir. Magduru görür, magdura katki sunmak, destek olmak ister. O bakimdan umarim bu yanlistan dönecek. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandasi gibi ben de bu ülkede hukukun ve adaletin üstünlügüyle bu mahkemenin dogru karari verecegine inaniyorum, inanmak istiyorum” dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun 13 bin oy farkla kazandigi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptigi basin açiklamasinda YSK Baskani ve üyelerine hakaret ettigi iddiasiyla yargilandigi davanin son durusmasi iki gün önce yapilmisti. Istanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmada, savci mütalaasini açiklayarak Imamoglu hakkinda 4 yil 1 aya kadar hapis cezasi talep etmisti.

Bagcilar’daki 21 muhtarla, sahurda bir araya gelen Imamoglu, hakkinda 4 yil 1 aya kadar hapis istenmesini degerlendirdi. Imamoglu, ülkede hukukun üstünlügüne ve mahkemenin dogru karar verecegine inandigini, inanmak istedigini söyledi. Imamoglu, söyle konustu:

'BEN YSK ÜYELERINE DEGIL, BAKANA IADEYI CEVAP VERDIM'

“Bir savcinin mütalaasiyla 4 yil iki ay galiba, bir hapis cezasi verilmesi hususunda savci mütalaasini verdi, mahkemesi görülecek. Neymis, ben Yüksek Seçim Kurulu'na hakaret etmisim. Olay sudur: Benim Avrupa Konseyi'ndeki bir konusmami, Brüksel'deki bir konusmami elestiren bir bakan, bana konusmasinda ‘ahmak’ demistir. Ben de kendisine iadeyi cevapla, karsiligini ona sundum. Dedim ki, 'Siz seçimi kaybettiniz ‘Ahmak sizsiniz’ anlaminda. Bunu ben bakana söyledim ama Yüksek Seçim Kurulu'na böyle bir seyde bulunmadim. Bunun da ifadesini verdim. Ama, Yüksek Seçim Kurulu adina ki size hakarette bulundu, ifadenizi istiyoruz çagrisina da hiç Yüksek Seçim Kurulu ifade dahi vermemisti, bunun da altini çizeyim. Ona ragmen savci böyle bir mütalaada bulundu.

'MAHKEMENIN DOGRU KARAR VERECEGINE INANIYORUM, INANMAK ISTIYORUM”

Yani hala yasadigimiz bu olumsuzluklardan ders çikartmayan insanlar var bu ülkede. Bunun bana siyaseten hiçbir zarari yok. Ama bu ülkeye zarari var, bana zarari yok. Toplum nezdinde, bizim toplumumuz vicdanlidir, magduru görür, magdura katki sunmak, destek olmak ister. O bakimdan umarim bu yanlistan dönecek. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandasi gibi ben de bu ülkede hukukun ve adaletin üstünlügüyle bu mahkemenin dogru karari verecegine inaniyorum, inanmak istiyorum.'


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °