SANAT DURAKLARI İZMİRLİLERİ BEKLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin 10 ayrı noktasındaki Sanat Durağı’nda İzmirlileri kısa öykü, şiir ve karikatürle buluşturuyor. Başkan Tunç Soyer bu sabah Konak Vapur İskelesi’ndeki Sanat Durağı’ndan şiir ve öykü alarak vapu

Güncel 22.04.2022 14:47:03 0
SANAT DURAKLARI İZMİRLİLERİ BEKLİYOR

 

Izmir Büyüksehir Belediyesi kentin 10 ayri noktasindaki Sanat Duragi’nda Izmirlileri kisa öykü, siir ve karikatürle bulusturuyor. Baskan Tunç Soyer bu sabah Konak Vapur Iskelesi’ndeki Sanat Duragi’ndan siir ve öykü alarak vapurla Karsiyaka’ya geçti. Orhan Veli Kanik’in “Karsi” siiriyle Aylin Aktas’in “Telefondaki Ses” öyküsünü okuyarak yolculuk yapan Soyer, “Kendimi dünyanin en sansli insani gibi hissettim. Olaganüstü bir keyif” dedi.

Sanat Duraklari, Izmirlileri kisa öykü, siir ve karikatürle bulusturmak için kentin 10 ayri noktasina yerlestirildi. Bu heyecana ortak olan Baskan Tunç Soyer de bu sabah Konak Vapur Iskelesi’ndeki Sanat Duragi’ndan Izmirim kartini okutarak Orhan Veli Kanik’in “Karsi” isimli siiriyle Aylin Aktas’in “Telefondaki Ses” adli öyküsünü aldi. Konak’tan Metin Oktay vapuruna binerek Karsiyaka’ya geçen Baskan Soyer, okuma aliskanligini yayginlastirmayi hedeflediklerini belirterek “Egitim sadece okuldaki siralarda, ögretmenlerin ögrettiklerinden ibaret bir sey degil. Kendini ifade edebilmek için dilini kullanmayi becermek zorundasin. Bu da okumaktan geçiyor. Okumayi yayginlastirmak, sevdirmek istiyoruz. O nedenle kütüphaneler açiyoruz, buralarda öyküler ve siirler okunsun istiyoruz” diye konustu. Aldigi öykü ve siiri yolculugu sirasinda okuyan Baskan Soyer, duygularini “Kendimi dünyanin en sansli insani gibi hissettim. Olaganüstü bir keyif” sözleriyle özetledi. Soyer, kitapseverlere de yazar Melisa Kesmez’in öykü kitaplarini tavsiye etti.

KIMI SIIR TERCIH ETTI KIMI ÖYKÜ

Izmirliler de Sanat Duraklarindan oldukça memnun. Her gün vapuru kullandigini söyleyen Perihan Ince, “Burada beklerken Sanat Duragi’ndan öykü aliyorum. Böyle bir uygulama oldugu için Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyorum” dedi. Müyesser Turan da uygulamanin güzel oldugunu belirterek, “Öyle hosuma gitti ki... Ben emekli ögretmenim. Normalde bosa geçecek zamanimizi bu sekilde okumakla geçirmek harika. Baskanimiza çok tesekkür ederim” diye konustu. Ramin Cesaret öyküleri çok sevdigini söylerken, Mehmet Yigit Yildirim ise okumanin önemine dikkat çekip, “Bizim toplumumuz açisindan oldukça güzel bir uygulama. Okumak bize parayla elde edilemeyecek degerleri sagliyor. Bu projenin desteklenmesi gerekiyor” dedi.  Metro kullanan Busenur Köstekçi de “Burada bos zamanimiz oluyor. Bu nedenle öykü okuyarak vakit geçirmek gayet güzel” seklinde konustu. Sanat Duragi’ndan Orhan Veli Kanik’in “Galata Köprüsü” isimli siirini alan Çagatay Efe Yalçin da bunu kiz arkadasina verecegini söyledi.

IZMIRIM KART ILE ÜCRETSIZ ALINABILIYOR

Sanat Duraklari Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Karsiyaka Vapur Iskelesi, Konak Vapur Iskelesi, Bornova Metro Istasyonu, Izmir Sanat Merkezi Bahçesi, Esrefpasa Hastanesi, Konak Metro Istasyonu, Bostanli Vapur Iskelesi, Üçkuyular Metro Istasyonu ve Yasemin Kafe'de yer aliyor. Sanat Duraklarinda Karacaoglan, Sabahattin Ali ve Orhan Veli Kanik gibi Türk edebiyatinin simge isimlerinin yani sira IZELMAN A.S. ile Kültür Sanat Dairesi Baskanligi'nin düzenledigi Sanat Duragi Kisa Öykü Yarismasi’nda dereceye giren ve yayimlanmaya deger görülen eserler de yer aliyor. Baslangiçta 650 kisa öykü, 300 siir ve 100 karikatür bulunan Sanat Duraklari önümüzdeki günlerde yeni kisa öyküler, siirler ve karikatürlerle zenginlestirilecek. Yurttaslar, Sanat Duraklarindan Izmirim kartlari ile ücretsiz olarak yararlanabiliyor.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °