EKREM İMAMOĞLU: EĞİTİMSİZLİK, YENİ NESLE YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK İHANETTİR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da görev yapan 21 muhtarla sahurda buluştu. İmamoğlu, “İstanbul genelindeki ‘Yuvamız İstanbul’ kreşlerinin sayısını 100’e çıkaracağız. Bu milletin evla

Güncel 22.04.2022 11:46:00 0
EKREM İMAMOĞLU: EĞİTİMSİZLİK, YENİ NESLE YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK İHANETTİR

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Bagcilar’da görev yapan 21 mahalle muhtariyla sahurda bir araya geldi. Imamoglu, ilçedeki bir isletmede bulustugu muhtarlarla tek tek tanisti ve onlardan gelen talepleri dinledi. Pandemi ve ardindan gelen ekonomik krizin etkilerinin tüm Türkiye’de yasandigini belirten Imamoglu, krizden en çok etkilenen kesimin gelir seviyesi düsük vatandaslar olduguna dikkat çekti.

IBB’nin sosyal yardim bütçesini, göreve geldikleri 2019 yili içerisinde, 2018’e göre 6 kat oraninda artirdiklarina vurgu yapan Imamoglu, “Yüzde 2-3 seviyesindeyken su anda yüzde 15-16 seviyelerine çikti bütçedeki sosyal yardimlarin payi” dedi. Yapilan yardimlarin zorunluluktan kaynakladigini belirten Imamoglu, yasanan sürecin toplumun her kesimini etkiledigini belirtti. 

Imamoglu’nun konusmasinin satir baslari söyle:

'ASKIDA FATURAYLA VICDAN KÖPRÜSÜ KURDUK: Kent yoksullugunun kirsaldaki yoksunluktan daha zor ve aci sonuçlari var. Içinde bulundugumuz dönemde, 500 binin üzerinde kumanya dagittik. Pandeminin pik yaptigi dönemde bu rakam 1 milyon 100 bin haneye kadar yükseldi. Bu zor günleri ümitle, umutla, çalismayla, paylasarak, birbirimizi hissederek asacagiz. Biz, bunlari yaparken bir yandan islerimizi yaptik, bir yandan ögrencilerimize burs verdik. Bir yandan dedik ki ‘Anne evden çikamiyor’; kartini verdik. Askida Fatura veya onun gibi baska uygulamalarla vicdan köprüsü kurduk. Istanbul'da en dogru birinci adres, fitreniz, zekâtiniz için biziz kardesim. Çünkü biz, adresi veriyoruz. Verdigimiz her seyin devlete hesabini veriyoruz. Bizde adresleri var. Onu da bir tek biz biliyoruz. Allah biliyor yani, bir de devlet. Bu anlamda, bu zor günleri asmanin yöntemi, modeli bu.

EGITIM OLMAZSA HER 10 SENEDE BIR SEÇIMLER IPTAL EDILIR: Bagcilar'da an itibariyle hemen hemen durmus, yarim, eksik, baslamamis isimiz kalmadi. Ilçede açtigimiz ve açacagimiz kresler bulunuyor. Istanbul genelindeki ‘Yuvamiz Istanbul’ kreslerinin sayisini 100’e çikarmayi hedefliyoruz. Bu milletin evlatlarini 3-4 yasindan itibaren egitemezsek her 10 senede bir bu ülkede seçimler iptal edilir. Cahillik, egitim almamak, bu ülkede yeni nesle yapacagimiz en büyük ihanettir. Onun için en bas meseledir çocuklarin mutlulugu, annelerin mutlulugu. Bunu da beraber yapiyoruz sizlerle.

BARISTIRMAKLA, BULUSTURMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ: Siyasi çekismenin, çatismanin ve kavganin oldugu yerde baristirmakla, bulusturmakla, konusturmakla yükümlüyüz. Adalet Partili rahmetli dedemle merhum CHP'li bacanagini örnek gösterebilirim. Ben, hayatimda onlar kadar neseli tartisan, esprili konusan, iki farkli partiden olmalarina ragmen bu kadar tatli ortaklik yapan baska iki insan görmedim. Rahmetli ortagi, bacanagi, Allah rahmet etsin, Hasan Aga hafizdi; CHP'li. Dedem de Kur'an'a bakarak okuyordu. O, hafizdi ama kimse onu sorgulamasin. Inanç, Allah’la kul arasinda. Siyasi yarisi, hizmet yarisini nerede yapamayiz biliyor musunuz? Surada hiçbirimiz, bir baskasina, ‘Ben senden daha inançliyim’ diyebilir mi? Böyle bir hakki var mi? Yaradan böyle bir hakki kime verdi Allah askina? Ya da ‘Ben senden daha çok vatanimi seviyorum. Sen vatan hainisin’ diyebilir mi? Bana diyenin alnini karislarim. Ben de bir Allah'in kuluna demem. Bütün bunlarin mahkemesi, hukuku vardir. Onun yeri bazilarinda dünyadadir, bazilari öbür dünyadadir. Bütün yapilan isler, müdahaleler, onlar, bunlar bana ne yapiyor biliyor musunuz? Bugün bir çalisiyorsam, bunlari yasadiktan sonra bin çalisiyorum. Bana verdigi tek duygu bu. Kimse benimle o alanda yarisamaz. Bana biraz daha iyi davransalar var ya belki biraz daha tembellesebilirim yani. Ve göreceksiniz, kalan iki yilda çok daha mutlu olacagiz.

963 MUHTARIMIZA HIZMET EDECEGIZ: Ilçelerin ve mahallerin lokal sorunlarina çözüm üretmeye çaba gösterdik. Istanbul’a bir bütün olarak bakiyoruz. Kurumsallasma çalismalari kapsaminda Muhtarliklar Daire Baskanligi’ni kurduk. Kurumsal bir biçimde sizinle is birligi yaparak, hiçbirinizin siyasi anlayisina bakmadan, bu sehrin kendi iradesiyle, hakkiyla seçilmis 963 muhtarimiza hizmet edecegiz.'

Imamoglu’na muhtarlar bulusmasinda IBB Genel Sekreteri Can Akin Çaglar, Genel Sekreter Yardimcisi Gürkan Alpay, IBB Spor Kulübü Baskani Fatih Keles ve Muhtarliklar Daire Baskani Yavuz Saltik da eslik etti.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °