HAPSİ İSTENEN EKREM İMAMOĞLU'NA SOSYAL MEDYADA DESTEK YAĞDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyada destek yağdı. #Seninleyizİmamoğlu etik

Güncel 20.04.2022 22:42:00 0
HAPSİ İSTENEN EKREM İMAMOĞLU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettigi gerekçesiyle yargilandigi davada 4 yil 1 aya kadar hapsi istenen Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu’na sosyal medyada destek yagdi. #SeninleyizImamoglu etiketi gündemin birinci sirasina yerlesti. IBB Sözcüsü Murat Ongun, “31 Mart ve 23 Haziran’da oldugu gibi yine millet kazanacak” paylasimi yapti. Imamoglu’nun avukati Kemal Polat ise dava ile ilgili “Hukuken de suçun unsurlari yok. Bu konuda hukuk vicdanini yaralayacak bir garabet teskil edecek sekilde mütalaa vermistir. Kabul etmiyoruz” dedi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun YSK Baskani ve üyelerine hakaret ettigi iddiasiyla yargilandigi davada savci mütalaasini bugün açikladi. Cumhuriyet savcisi, Imamoglu’nun ‘kurul halinde çalisan kamu görevlilerine karsi görevlerinden dolayi alenen zincirleme sekilde hakaret’ suçundan 4 yil 1 aya kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Durusma sonrasi Ekrem Imamoglu’na sosyal medyada destek yagdi. #SeninleyizImamoglu etiketi gündemin birinci sirasina yerlesti. IBB Sözcüsü Murat Ongun da “Zor degil. Google’a ‘ahmak polemigi’ yazarsaniz davayi çözersiniz. Herkes gerçegin ne oldugunu bilirken bilmemezlikten gelenler, IBB Baskani Ekrem Imamoglu için 4 yil hapis cezasi istedi. 31 Mart ve 23 Haziran’da oldugu gibi yine millet kazanacak. #SeninleyizImamoglu” paylasimi yapti.

ANKA Haber Ajansi'na konusan Ekrem Imamoglu'nun avukati Kemal Polat ise “Siyasi yaklasim gösteriliyor oldugu süphesi var” dedi. Polat, sunlari söyledi:

“Hukuken Yüksek Seçim Kurul üyelerine yönelik bir söz yok zaten. Dolayisiyla hukuken cezalandirilabilir bir sey yok. Aslinda yargilama Süleyman Soylu’nun söyledigi ‘ahmak’ kelimesinin yargilanmasidir, baska bir sey degil. Bu söz ve bu söze verilmis cevap yargilaniyor.

YSK ÜYELERININ BIR SIKAYETI YOK: Taraf olarak alakasiz bir sekilde Yüksek Seçim Kurulu üyeleri gösterilmis. YSK üyelerinin bu konuda bir sikâyeti yok. Hakaret edildigi iddiasiyla ihbarda bulunan Sadi Güven de sikayetçi olmadigini zaten dosyaya bildirdi. Ayrica üç üye daha bildirdi. Üyelerin bir beyani da yok. Biz, bu üyelerin de dinlenmesini istedik, onlara yönelik bir hakaret olup olmadiginin ne sekilde açiga kavusmasi için. Mahkeme bunu da kabul etmedi, bir an önce karara gitmeye çalisti. Biz, burada tarafsiz bir yargilama yapilabilecegini düsünmedigimiz için reddi hâkim talebinde bulunduk. Usule aykiri bir sekilde bu talebimiz de kabul edilmedi. Aleyhte bir karar çiktigi takdirde bunun istinafi, var Yargitay’i var, Anayasa Mahkemesi var; süreç devam edecek. Siyasi bir yaklasim gösteriliyor oldugu süphesi bizde var.”

Kemal Polat, “Siyasi bir yaklasim var diyebilir miyiz” sorusuna ise “Yargi mensuplarina dogrudan böyle bir sey demesem de esas hakkindaki mütalaa açisindan bunu söyleyebilirim. Hukuken de suçun unsurlari yok. Bu konuda hukuk vicdanini yaralayacak bir garabet teskil edecek sekilde mütalaa vermistir. Kabul etmiyoruz. Gerekli girisimlerimizi yapacagiz” yanitini verdi.

IDDIANAME

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapilan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi seçiminin 6 Mayis 2019'da iptal edildigi, yenilenen seçimde IBB Baskani olarak seçilen Ekrem Imamoglu'nun seçimin iptaline iliskin olarak 4 Kasim 2019'da basin açiklamasi yaptigi ve bu sirada YSK üyelerine alenen hakaret ettigi iddia edilmisti. Iddianamede, o dönem YSK Baskani olan Sadi Güven ve 10 üyeye yönelik 'kurul halinde çalisan kamu görevlilerine karsi görevlerinden dolayi alenen zincirleme sekilde hakaret' suçunu isledigi gerekçesiyle Imamoglu’na 1 yil 3 ay 15 günden 4 yil 1 aya kadar hapis cezasi verilmesi talep edilmisti.

IMAMOGLU: BANA KULLANILAN ‘AHMAK’ KELIMESINE KARSI KULLANDIM

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanin ocak ayinda yapilan durusmasina katilan Imamoglu, kendisini söyle savunmustu:

“Öncelikle burada verilen demeç, bir soru üzerine verilen demeçtir. Sorunun temelinde Içisleri Bakani’nin sahsima yönelik açiklamalarinda ‘ahmak’ kelimesini kullanmasi var. Söz konusu cevabim bu sorunun üzerine olmustur, dolayisiyla bana kullanilan bu ‘ahmak’ kelimesine karsilik olarak kullanilmis bu ‘ahmak’ kelimesi ve muhatabi da Sayin Içisleri Bakani’dir. Içisleri Bakani bu tarz ifadeleri birçok kez sahsima yönelik kullanmistir ve kullanmaya da devam etmektedir. Bu tarz cümleleri hem seçim ortaminda hem de seçim iptal edilmeden önceki beyanlarinda da görmek mümkündür.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °