“EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ İLE MERSİNLİ KADINLAR ÜRETTİKÇE MUTLU OLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin paydaşı olduğu “Evimiz At

Güncel 20.04.2022 09:53:38 0
“EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ İLE MERSİNLİ KADINLAR ÜRETTİKÇE MUTLU OLUYOR

 

Mersin Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Sube Müdürlügü’nün koordinesinde ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganiyla yürütülen  ve Mersinden Kadin Kooperatifi’nin paydasi oldugu “Evimiz Atölye” projesinin 9’uncu duragi Akdeniz ilçesi Gündogdu Mahallesi oldu. Mersinden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, “Kadinlar ürettikçe mutlu oluyorlar. Evde gizli kadin is gücünün ekonomik degere dönüsmesi ve kadinlarin sosyallesmesi açisindan çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

Kent genelinde birçok ilçede ve onlarca mahallede sürdürülen projeye Akdeniz ilçesi Gündogdu Mahallesi de eklendi. Büyüksehir Belediyesi’nin gönüllü egitmenlerinin verdigi 4 haftalik egitim ile kadinlar, Büyüksehir’in sagladigi malzemelerle çoraptan oyuncak yapmayi ögrendi. Egitimin son gününde Mersinden Kadin Kooperatifi Baskani ve Mersin Büyüksehir Belediyesi Gönüllüsü Meral Seçer’le bir araya gelen kadinlar, oyuncak üretimine baslayacak. Büyüksehir tarafindan alinan oyuncaklar kentteki çocuklara hediye edilirken, kadinlara da hem sosyallesme imkani hem de ekonomik kazanç saglaniyor.

“KADINLAR ÜRETTIKÇE MUTLU OLUYORLAR”

Mersinden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, “Evimiz Atölye projesinde 9’uncu mahallemiz oluyor Gündogdu Mahallesi. Su anda gördügüm ortam gerçekten insana mutluluk verici ve çalismalarin daha da artirilmasi gerektigini gösteriyor. Çünkü kadinlar ürettikçe mutlu oluyorlar ve bir arada sosyallesiyorlar, yeni fikirler ortaya çikartiyorlar. Bu projenin maksadina uygun olarak evde gizli kadin is gücünün ekonomik degere dönüsmesi ve kadinlarin sosyallesmesi açisindan çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Sube Müdür Vekili Hava Güngeç, “Mersinden Kadin Kooperatifi'nin is birliginde kadinlarimizi sosyal, kültürel yönden desteklemek, aile ekonomilerine katki saglamalarina yardimci olmak amaciyla baslattigimiz projede çoraptan oyuncak üretiyoruz. Kadinlar çok mutlular. Üretmis olduklari oyuncaklari biz aliyoruz. Onlari steril ettikten sonra Baskanimiz bunlari çocuklarimiza dagitiyor” diye konustu.

“GAYET GÜZEL BIR EGITIM SÜRECI GEÇIRDIK”

Kadin ve Aile Hizmetleri Gönüllüler Sube Müdürlügü Koordinatörü Melike Dursun, “4 haftalik egitimin sonunda bugün son egitimimizi verdik. Simdi haftaya kendilerine ev ödevi verecegiz. Daha sonra o yaptiklari oyuncaklari kendilerinden teslim alacagiz. Katilim belgeleri verecegiz. Gayet güzel bir egitim süreci geçirdik. Kadinlar çok güzel sosyallesti, sorunlarini paylastilar bizlerle. Baskanimiza sonsuz sükranlarini ilettiler. Çünkü ‘Bugüne kadar hep evlerdeydik. Siz mahallemize gelince evlerimizden çiktik, çok mutluyuz, dertlerimizi unuttuk’ dediler. Biz de tabii çok mutlu olduk” dedi.  

KADINLAR ÜRETMEKTEN VE SOSYALLESMEKTEN ÇOK MEMNUN

Evimiz Atölye projesine dahil olan kadinlar ise duygu ve düsüncelerini su sözlerle dile getirdiler:

-Hanim Akdeniz: “Çok memnunuz. Evde oturmaktan sikildik, bir seyler ögreniyoruz, sosyallesiyoruz. Esimize destek olmak için elimizden geleni yapiyoruz. Çok memnunuz.”

-Yildiz Çeliker: “Mersin Büyüksehir'in bize sundugu egitimi destekleyen herkese tesekkür ederiz. Bize bu imkani sunduklari için mutluyuz. Hem arkadas olduk hem bir seyler ögrendik. Çok güzeldi, kolaydi zorlanmadik. Egitmenlerimiz bizimleydi, çok güzel ögrettiler. Bir ögretmen gibi degil de bir arkadas gibi çok yakindilar bizlere. Mutlu olduk. Bebek yaptik.”

-Sakine Yildiz: “Bir seyler ögrendik, bebek yaptik. Hosumuza gidiyor, gelip yapiyoruz. Bos zamanimizda iyi oluyor. Hep ayni seyleri yapiyoruz; is, güç, çocuklar. Evde her gün oturmaktansa bizim için güzel. Ev ekonomisine katki sagliyor. Daha gezecekmisiz güzel olacak bizim için.” 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °