İZMİR’İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE İKİ ÖNEMLİ ADIM

İZBETON ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dâhil ederek sürece hız kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarın Karşıyaka Örnekköy’de üçüncü ve dördüncü etabın temelini atacak. Karabağlar Uzundere’de ise dördün

Güncel 19.04.2022 19:08:05 0
İZMİR’İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE İKİ ÖNEMLİ ADIM

IZBETON ve kooperatifleri kentsel dönüsüm projelerine dâhil ederek sürece hiz kazandiran Izmir Büyüksehir Belediyesi, yarin Karsiyaka Örnekköy’de üçüncü ve dördüncü etabin temelini atacak. Karabaglar Uzundere’de ise dördüncü etap için kura çekilisi yapilacak.

‘Yüzde 100 uzlasi’, ‘yerinde dönüsüm’ ve “büyüksehir güvencesi ve garantörlügü” ilkeleriyle kentsel dönüsüm çalismalarina ara vermeden devam eden Izmir Büyüksehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüsüm Alani’nda 964 konut ve 54 is yerini kapsayan üçüncü ve dördüncü etabin temelini yarin törenle atacak. Saat 11.00’deki törene CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici da katilacak. 21 Nisan Persembe günü ise Uzundere Kentsel Dönüsüm Alani’nda bin 283 konut ve 24 isyerini kapsayan dördüncü etap için kura çekilisi yapilacak.

ÖRNEKKÖY’DE SÜREÇ HIZLANDI

Örnekköy Kentsel Dönüsüm Alani’nda birinci etap kapsaminda 130 konut ve 13 isyerini hak sahiplerine teslim eden Izmir Büyüksehir Belediyesi, 170 konut ve 20 isyerini kapsayan ikinci etap yapim çalismalarini sürdürüyor.

Üçüncü etabin yapim çalismalarini baslatmak üzere 29 Aralik 2020’de Büyüksehir istiraki IZBETON A.S. ile protokol imzalayan Büyüksehir, bölgede tahliye ve binalarin yikim islemleri ve altyapi çalismalarini tamamladi. 13 Aralik 2021’de insaatlarin baslamasi için alt yüklenici olarak S.S. Is Dünyasi Konut Yapi Kooperatifi ile sözlesme imzalandi. Dördüncü etapta yapim çalismalarini baslatmak üzere Izmir Büyüksehir Belediyesi istiraki IZBETON ise 7 Ocak 2022’de S.S. Is Insanlari Örnekköy Konut Yapi Kooperatifi ile protokol imzaladi.

Üçüncü etap çalismalarinin tamamlanmasiyla 584 konut ve 27 isyerini daha hak sahiplerine teslim edilmis olacak. Dördüncü etapta ise toplam 380 konut ve 27 is yeri yapilacak. Yaklasik alti bin vatandasin yasadigi 18 hektarlik Örnekköy Kentsel Dönüsüm Alani’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandiginda toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet is yeri insa edilmis olacak.

UZUNDERE’DE KURA HEYECANI

Uzundere Kentsel Dönüsüm Alani’nda bin 283 konut ve 24 isyerini kapsayan dördüncü etap için hak sahipleri ile sözlesme imzalayarak tapu devirlerini tamamlayan Büyüksehir Belediyesi,  21 Nisan Persembe günü Fuar Izmir’de saat 15.00’te kura çekilisi yapacak.
Uzundere'de birinci ve ikinci etabi tamamlayan Büyüksehir Belediyesi, 744 konut ve 73 isyeri olmak üzere 817 bagimsiz birimi hak sahiplerine teslim etti. Üçüncü etapta yaklasik bin 422 bagimsiz birimin yapimi için hak sahiplerinin tahliye çalismalari sürüyor.  Bölge halkinin hizmetine sunulacak ve içinde kres, etüt merkezi ve kütüphanenin bulundugu Belediye Hizmet Alani’nin ihalesi de yapilarak yapim çalismalari baslatildi.


Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °
Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °