EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ BİN 100 LİRA OLARAK ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere bayram ikramiyesinin bin 100 lira olarak 28 ya da 29 Nisan’da ödeneceğini açıkladı. Emeklilikte yaşa takılanlar ve asgari ücrete enflasyon güncellemesinin gündemlerinde olmadığ?

Güncel 19.04.2022 14:05:00 0
EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ BİN 100 LİRA OLARAK ÖDENECEK

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, emeklilere bayram ikramiyesinin bin 100 lira olarak 28 ya da 29 Nisan’da ödenecegini açikladi. Emeklilikte yasa takilanlar ve asgari ücrete enflasyon güncellemesinin gündemlerinde olmadigini belirten Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bu yil sonuna kadar Meclis’ten çikarilacagini söyledi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, NTV’de katildigi canli yayinda gündeme iliskin açiklamalar yapti.

Ekonomide dalgalanmalar olmasina karsin yollarina devam ettiklerini, Türkiye’nin büyümesini gelistiren bir ülke oldugunu savunan Bilgin, “Geçtigimiz hafta lansmanini yaptigimiz üretim sürecine katilim programimizin adini istihdama verdigimiz önemden yola çikarak o sekilde belirledik. Gaziantep'te baslattik ve sanayi illerini seçerek ilerleyecegiz. Amacimiz issiz sayisini azaltmak” dedi.

Bu programin bir kurs veya egitim degil dogrudan istihdam yaratan bir proje oldugunu savunan Bilgin “Bu proje bir yil istihdam garantisini kapsayan bir proje. Isveren elemanini kendi yetistirecek, biz destekleyecegiz” ifadelerini kullandi. Isbasi egitim programinda istihdam garantisinin sart olacagini belirten Bilgin, burada bir kaynak sorunu olmadigini, önemli olanin sanayinin talep ettigi istihdami yaratmak oldugunu kaydetti.

 Bilgin’in konusmasinda öne çikanlar söyle:

 EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN 100 LIRA

“Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. Iki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Bu konu her zaman degerlendirilebilir ama ben su an mevcut durumu söylüyorum.

 ASGARI ÜCRETTE GÜNCELLEME YOK

Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamiz lazim, biz gerçekçiyiz.

 3600 EK GÖSTERGE ve 530 BIN GEÇICI SÖZLESME IÇIN ÇALISMA

3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yil Meclis'e gelir. Bu yilin sonunda Meclis'ten çikar diye düsünüyorum. 3600 ek gösterge mevcut maasa çok yansimiyor ama emeklilikte çok yararli. Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT), su anda bizim gündemimizde bu yok. 3600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz 530 bin geçici sözlesme ile ilgili olacak. Geçici isçilerle ilgili sorunlari bu sene içinde çözeriz.

 1 MAYISI FARKLI SEKILDE KUTLAYACAGIZ

1 Mayis demokrasinin oldugu yerde bayramdir. Bazi gruplar kendi politik amaçlari için kullaniyorlar. Bu sene 1 Mayis'i farkli sekilde kutlayarak bir sürpriz de yapacagiz.

 8 BIN 300 CIVARINDA ILAÇ DESTEGI

Devletin ödeme listesine aldigi 8 bin 300 küsur ilaç var. SMA ve kanser ilaçlari da bunlarin içerisinde var. SMA hastalarimiza bütün destegimizi veriyoruz.

 BEYAZ BAYRAK UYGULAMASI

Kamusal sorumluluklarini yerine getiren, düzgün üreten, örgütlü isyerlerini beyaz bayrakla ödüllendirecegiz. Kapilarina beyaz bayrak asacaklar. Sembolik anlami olacak. Biz uyguladigimiz sosyal projelerden de onlara öncelik verecegiz. Ramazan'dan önce uygulayacaktik savas nedeniyle ertelendi. Türkiye'de çalisan her isletme kanunlara uymak zorundadir. 

AB delegasyonunun sendika tanimiyorum deme lüksü yok.'


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °