İMAMOĞLU, YARDIM TIR'LARINI VARŞOVA’DA KARŞILAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Rusya'nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından başlayan savaş nedeniyle Polonya ve Romanya'ya sığınan 7 milyon Ukraynalı için insani yardım elini uzattı. İBB, AFAD ve Kızılay’ın koordinasy

Güncel 15.04.2022 23:35:20 0
İMAMOĞLU, YARDIM TIR

IBB'nin AFAD ve Kizilay’in koordinasyonunda Ukraynalilara ulastirilmak üzere gönderdigi 12 TIR insani yardim malzemesi dün Zeytinburnu’ndan yola çikti. TIR’lardan 6’si IBB'nin is birligi protokolü imzaladigi Polonya’nin baskenti Varsova’ya, diger 6’si da Istanbul’un Ukrayna’daki kardes sehri Odessa’ya en yakin noktada bulunan Romanya’nin Köstence sehrine gidecek.

6 MILYON LIRA TUTARINDA INSANI YARDIM MALZEMESI

Insani yardim malzemesi tasiyan TIR’lari yolcu eden IBB Genel Sekreter Yardimcisi Murat Yazici, “Polonya 2,5 milyon mülteci ile en fazla mülteciyi misafir eden ülke konumunda. Biz de IBB olarak göreve geldigimiz günden itibaren uluslararasi iliskiler alaninda da aktif bir rol üstlenmeye çalisiyoruz. Polonya ve Romanya'ya siginan Ukraynalilar için 12 insani yardim TIR'i hazirladik. Yaklasik 6 milyon lira tutarindaki yardimlar, gida malzemesi, konserve, hijyen malzemesi, çamasir suyu, tuvalet kagidi, battaniye gibi birçok malzemeyi içeriyor. 6 TIR'i Varsova için 6 TIR'i da Odessa'ya göndermek üzere hazir etmis bulunuyoruz. Umut ediyorum ki savas kisa süre içerisinde sona erer ve bu yardimlar da mültecilerin sorunlarini kismen de olsa azaltabilir, yerini bulur' dedi.

IMAMOGLU VARSOVA’DA KARSILAYACAK

IBB'den verilen bilgiye göre, Ekrem Imamoglu da 20 Nisan’da, Varsova’ya giderek Istanbul’dan yola çikan yardim TIR’larini karsilayacak. Imamoglu, burada dünya barisina yönelik mesajlar verecek. 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °