RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI, TURİZM SEKTÖRÜNÜ ETKİLEDİ… MANAVGAT OTELLERİNDE REZERVASYONLAR SIFIRA YAKIN

Ukrayna-Rusya savaşı turizm sektörünü etkiledi. Antalya’nın Manavgat bölgesindeki otellerin pek çoğunun açılışlarını ve personel alımını ertelediği öğrenildi.

Güncel 14.04.2022 17:01:00 0
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI, TURİZM SEKTÖRÜNÜ ETKİLEDİ… MANAVGAT OTELLERİNDE REZERVASYONLAR SIFIRA YAKIN

Antalya’nin Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren otelini rezervasyon olmamasina ragmen açan turizmci Emel Özden, 'Bu ay çok zarar edecegim ama personelim magdur olmasin diye otelimi açtim' dedi. Özden, Rusya'nin Ukrayna isgali sebebiyle bu bölgeden rezervasyonlarin neredeyse sifir oldugunu belirtti.

'RUSYA VE UKRAYNA REZERVASYONLARI NEREDEYSE SIFIR'

Rezervasyonlarin çok az oldugunu ifade eden otel sahibi Emel Özden, çok ucuz fiyatlar vermeleri durumunda az da olsa rezervasyonlarin geldigini ifade ederek sunlari söyledi:

'Alman pazarindan çok az rezervasyon geliyor. Rus ve Ukrayna pazari neredeyse sifir, Polonya pazarinda ise çok minimal bir artis var. Bölge otellerinin çogu açilislarini erteledi. Mayis 1’e erteleyen var, Mayis 15’e erteleyen var, mayis sonuna erteleyen en çok ama. Personelim için açtim, bu kadar basit, kisa ve öz. Çok zarar edecegim bu ay, gelecek ay da belli degil. Savas nedeniyle durumu biliyorsunuz. Aslinda bu sene iyi bir yil bekliyorduk, hepimiz hevesliydik de. Personelim için açtim. Hani hiç olmazsa, su anda 70-75’e yakin personelim var su an burada. Onlarla birlikte olabilmek için açtim baska hiçbir sebebi yok.'

Kendilerini issiz birakmayan otel sahibi Emel Özden’e tesekkür eden otel personeli, çok sayida meslektaslarinin ise issiz kaldigini belirtti. Restoran Sefi Alpay Gücün, 'Normalde zaten çevre oteller yan otellerimiz belki bu sene açmamayi planliyor. Bazilari da çok erteledi. 1 ay önce açmasi gereken otel su anda 3-4 ay erteleyen oteller var. Bu otele de normalde rezervasyon yoktu ama Emel Özden bizlerin issiz kalmamasi için, sikintilarimizi bir nebze olsun karsilayabilmemiz için otelde misafir olmamasina ragmen iste bizleri su dönemde ise baslatti. Su an gerçekten hiç yok denecek kadar rezervasyon az. Bunun için de tesekkür ediyoruz' dedi.

Kat görevlisi Havva Dahinarslan ise, 'Savaslar zaten rezervasyonlar baya bir etkiledi. Iptaller olustu. Bu sebepten dolayi da mesela açilmasi beklenen otellerin açilislari ertelendi. Personel alimlari ertelendi. Birçok kisi evinde magdur kaldi. Kari koca çalismayanlar var. Burasi turizm bölgesi oldugu için kirada oturan çok. Kadrolu olmayan çok. Bu krizde ama Emel Hanim açilmasi beklenmedigi halde otelimizi açti ve de birçok insana is imkâni sagladi basta ben olmak üzere. 7 aydir issizim. Savastan dolayi alimlar iptal oldu. Birçok elemanlarimda magdur kaldi. Onun sayesinde ben buradayim. Personelim de burada. Bana 15 kisilik kadro verdi' dedi.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °