ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN ÖĞRENCİLERE LGS-YKS DENEME SINAVI DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliği yaptığı Batıkent Final Okulları ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz deneme sınavı desteği sağlayacak. Sınavl

Eğitim 12.04.2022 19:10:00 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR

Ankara Büyüksehir Belediyesi is birligi yaptigi Batikent Final Okullari ile Liselere Geçis Sistemi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) hazirlanan ögrencilere yönelik ücretsiz deneme sinavi destegi saglayacak. Sinavlara katilmak isteyen adaylar, 1 Mayis 2022 tarihine kadar 'http://egitim.ankara.bel.tr' adresi üzerinden basvuru yapabilecek.

Baskentli ögrencilere rehberlik desteginin yani sira online ücretsiz deneme sinavi destegi saglayan Büyüksehir Belediyesi bu yil da Liselere Giris Sistemi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) hazirlanan adaylar için ücretsiz deneme sinavi destegi verecek.

BATIKENT FINAL OKULLARI ILE IS BIRLIGI

Batikent Final Okullari ile is birligi yapan ABB Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi, LGS ve YKS’ye hazirlanan adaylarin sinavlardaki basarisini artirmak amaciyla yüz yüze deneme sinavlari düzenleyecek.

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Dr. Serkan Yorgancilar, Batikent Final Okullari ile yapilan is birligi sözlesmesi ile ilgili olarak su bilgileri verdi:

“Iki adet deneme sinavi yapacagiz, bunlari da kendi merkezlerimizde gerçeklestirecegiz. Batikent Final Okullari bu konuda bize destek verecek. Sinav sonunda da dereceye giren ve basarili olan ögrencileri de ödüllendirecegiz.”

Batikent Final Okullari Kurucusu Lokman Karatas da düsüncelerini, “Mayis ayinda düzenleyecegimiz LGS ve YKS deneme sinavini Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi ile birlikte düzenleyecegiz. Insallah güzel islere imza atacagiz” sözleriyle dile getirdi.

ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI IÇIN ONLINE BASVURU

Ücretsiz gerçeklestirilecek olan deneme sinavlarina katilmak isteyen adaylar için 11 Nisan’dan itibaren basvurular alinmaya baslanirken, basvuru süreci 1 Mayis 2022 tarihine kadar 'http://egitim.ankara.bel.tr' adresi üzerinden devam edecek.

Kent genelindeki Aile Yasam Merkezleri ile Çocuk Kulüpleri’nde düzenlenecek LGS ve YKS deneme sinavlarina girip her iki gruptan ilk üçe girenlere, scooter, powerboard ve tablet hediye edilecek.

DENEME SINAVLARI TARIHLERI VE YAPILACAGI MERKEZLER

LGS ve YKS deneme sinavlarinin tarihler ise söyle:

-LGS deneme sinavi tarihi: 14-15 Mayis 2022

-YKS deneme sinavi tarihi: 21-22 Mayis 2022


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °