ZORAVA ÇAYI'NA YAPILMAK İSTENEN HES’E KARŞI DAVADA, BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPILDI

Siirt'in Eruh ilçesinde bulunan Zorava Çayı üzerine yapılmak istenen ikinci HES projesi için köylülerin Siirt İl Özel İdaresi’ne karşı açtığı dava kapsamında, keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı. Zorava’ya Dokunma Platformu Sö

Güncel 8.04.2022 19:22:39 0
ZORAVA ÇAYI

Siirt'in Eruh ilçesinde bulunan Zorava Çayi üzerine yapilmak istenen ikinci HES projesi için köylülerin Siirt Il Özel Idaresi’ne karsi açtigi dava kapsaminda, kesif ve bilirkisi incelemesi yapildi. Zorava’ya Dokunma Platformu Sözcüsü Mustafa Kurt, “Dava sonucunu bekliyoruz. Hukuk mücadelemizi sürdürecegiz' dedi.

Siirt'te Zorava Çayi üzerine yapilmak istenen ikinci HES projesine yapilan itirazlar sonucunda, yargilama dosyasi; Danistay karari bozulup yeniden yerel mahkemeye iletilmisti. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve sirkete karsi açilan davada dün tekrar kesif yapildi. 

'IPTAL EDILMESI GEREKTIGINI DÜSÜNÜYORUZ'

Dava avukati Fatma Elçiçek sunlari söyledi:

'Dosya itirazlarimiz neticesinde Danistay'dan bozulup döndükten sonra Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve sirkete karsi açtigimiz davada tekrar kesif yapildi. Bu kesif neticesinde gelen rapor bizim lehimizeydi. Gelen rapor 'ÇED olumlu kararinin üstün kamu yarari, yöre halkinin bireysel menfaatleri, ekoloji ve sürdürülebilirlik açisindan yerinde olmadigi kanaatine varilmistir' seklinde. Söz konusu HES projesinin yapilmamasi gerektigi yönünde lehimize bir rapor geldi. Biz bu raporun da bu dosyada etkili olup söz konusu HES projesinin iptal edilmesi gerektigini düsünüyoruz. Mahkeme durusma günü vermedi henüz. Bugün yapilan kesfin raporu da gelmedi. Heyet gerekli tespit ve raporlarini daha sunmadi.'

'ÇEVREYE TAHRIBATI ÇOK OLACAK'

Hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Zoravaya Dokunma Platformu Sözcüsü Mustafa Kurt, 'Bugün Siirt Il Özel Idaresine açtigimiz dava neticesinde kesif ve bilirkisi incelemesi için ekip geldi. Dava sonucunu bekliyoruz. Hukuk mücadelemizi sürdürecegiz. Yapilmasi istenen HES'in çevreye ve bölge nasil bir zarar verecegini sürekli anlatiyoruz. Çevreye verilecek tahribat çok olacak. Bizim yasadigimiz bölgeler bizim dogamiz yok olacak yapilmak istenen HES ile' dedi.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °