Bahçeli'den yüksek enflasyon açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından şikayet ve sızlanmalar da görülebilir ama Allah’ın izniyle bunların hepsi geçicidir... Türkiye ekonomisiyle ilgili felaket tamtamları çalmak; bittik,

Güncel 7.04.2022 14:17:00 0
Bahçeli

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Enflasyon artmis olabilir, hayat pahaliligindan sikayet ve sizlanmalar da görülebilir ama Allah’in izniyle bunlarin hepsi geçicidir... Türkiye ekonomisiyle ilgili felaket tamtamlari çalmak; bittik, tükendik, iflas ettik, perisan olduk masallari anlatmak sorumlu bir tavrin alameti olarak degerlendirilemez... Stokçuluk kanaliyla cebini ve cüzdanini düsünenler ülkesine ve milletine nankörlük ve namertlik yapan firsatçilardir. Çikan enflasyon el birligiyle indirilecektir, dün yaptik, gene yapariz. Hayat pahaliliginin üstesinden milli birlik ve dayanisma ruhuyla geliriz” dedi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, TBMM’de; partisinin Sali günü yapilmayan grup toplantisinda konustu. Bahçeli’nin konusmasindan öne çikanlar söyle:

“LEJYONER ANKETÇILER DIYORUM KI, BIZIM ÖLÜMÜZ BILE SIZIN DIRINIZI YERLE YEKSAN ETMEYE YETECEKTIR: Türklügün baraja takilacagini ileri sürenler akil dagilmasi yasayan, aidiyet ve ahlak buhrani geçiren münafiklar korosu, müstevli kalintilaridir. Devamli servis edilen ve sistematik hale gelen algi operasyonlariyla kamuoyu nezdinde partimizin eridigini, geriledigini, inise geçtigini yazan, çizen ve açiklayan kokusmus arastirma sirketleri, alayiniza soruyorum, siz anketleri yaparken CHP Genel Merkezi’nde mi dolasiyorsunuz? Yoksa Kandil’de mi geziyorsunuz? Biliyoruz ki, güvenirligi sifirlamis anketlerin, ahlaken iflas etmis anketçilerin Milliyetçi Hareket Partisi’nin hakkini teslim etmeleri esyanin tabiatina aykiri bir hezeyandir. Vaki MHP düsmanligi seytani emellerin siparis verdigi bir düsmanliktir. MHP’ye düsmanlik Türkiye’ye karsi açilmis ihanet ve melanet cephesinin tahkimidir. Bizim bu kirli tahkimat karsisinda yegâne direncimiz imanimiz, irademiz ve millet sevdamizdir. Bu vesileyle lejyoner anketçilere, onlara ümit baglayan siyasi isbirlikçilerine diyorum ki, bizim ölümüz bile sizin dirinizi, sizin hepinizi, sizin topunuzu yerle yeksan etmeye çok sükür yetecektir. Simdiden haberiniz olsun, 2023 haziran ayinda sokaga çikacak yüzünüz dahi olmayacaktir. Bizi bilmek ve ögrenmek isteyenler, Türk’e ve Türkiye’ye hasim olmus odaklara degil, aziz milletimizin asil iradesine bakarak sarih gerçekleri görebileceklerdir. Türklük var oldugu sürece Milliyetçi Hareket Partisi vardir ve olacaktir.

UZUN VADELI ÇIKARLARIMIZ DESTEKLENMELIDIR: Yayginlasan komplolara ragmen, Türkiye barisin yaninda, barissever adim ve atilimlarin arkasindadir. Bu yol çetin bir yoldur, fakat vicdanin, mutabakatin, anlasmanin, huzurun ve adaletin yolu oldugu da hepimizin malumudur. CHP’nin ne dedigi, IP’in neyi üfürdügü, diger zillet partilerinin hangi yalanlara basvurdugu degersizdir, önemsizdir, nihayetinde takip ve temin edilen milli ve saglam bir dis politika vasitasiyla uzun vadeli çikarlarimiz desteklenmektedir. Dünya üzerinde savasin durmasina, silahlarin susmasina, masumlarin hayatta kalmasina Türkiye’den baska samimiyetle hizmet eden ikinci bir ülke, ikinci bir devlet yoktur, su ana kadar da görülmemistir. Kimin kiminle yürüdügünü, nasil bir planlama içinde oldugunu, gelismelerin ilerleyis yönünü bilen, gören, degerlendiren bir akla sahibiz. PKK/YPG’ye 2023 bütçesinde yüz milyonlarca dolar para ayiran, müttefiklik hukukunu çigneyen ABD’nin maksatli tazyik ve telkinlerine nasil itibar edelim? Ellerinde hançerle devamli rehavet animizi kollayan, punduna getirdiklerinde yapmayacaklari kötülük bulunmayan sözde dostlarimiza nasil güven duyalim? Onlarin kara propagandalarina neden kulak verelim?  Geçtigimiz yüzyilin ilk çeyreginde, Amerikan politikalarina hakim olan ana fikir, baris ve demokrasi istikametinde ilerleyen bir dünyanin gerçeklesmesine yardimci olmakti. Bunun ne kadar olup olmayacagi ayri bir tartisma konusudur, kaldi ki bizim meselemiz özü itibariyle ve simdilik bu degildir.

ENFLASYON ARTMIS OLABILIR AMA BUNLARIN HEPSI GEÇICIDIR: Biz gelecegimizden tasarruf edemeyiz, bu nedenle sorumlu, dikkatli, agiz birligi halinde mücadelemizi sürdürmek durumundayiz. Bugünkü sartlarda enflasyon artmis olabilir, hayat pahaliligindan sikayet ve sizlanmalar da görülebilir, ama Allah’in izniyle bunlarin hepsi geçicidir. Daha huzurlu, daha güvenli, daha müreffeh günlere ulasabilmek için sabirla, sagduyuyla ve metanetle tarihi yolculugumuza devamdan baska seçenegimiz yoktur. Kovid-19’un yaralari henüz sarilmamistir. Salginin neden oldugu tikanmalar henüz açilmamistir. Dünya çapinda makroekonomik dengeleri istikrarli hiçbir ülke, hiçbir devlet de yoktur. Beseriyete musallat olan hastalik bütün beklentileri bozmus, bütün dengeleri sarsmis, bütün hedefleri kesintiye ugratmistir. Çünkü insan ve toplum sagliginin müdafaasi için her devlet imkanlari nispetinde seferber olmus, kaynaklar bu ugurda harcanmistir. Salgin geçti geçiyor derken, 24 Subat’tan itibaren Rusya ile Ukrayna’nin savasi enerji ve gida güvenligini zedelemis, bundan mütevellit zincirleme sorunlar bütün cografyalari sarmistir.

PIRENIN DEVE YAPILMASINA ILGISIZ KALAMAYIZ: Objektif bir sekilde diyebiliriz ki, ülkemiz ve tüm dünya benzerine çok az rastlanan bir sinavdan geçmektedir. Bunu görmeden, buna dikkat etmeden, Türkiye ekonomisiyle ilgili felaket tamtamlari çalmak; bittik, tükendik, iflas ettik, perisan olduk masallari anlatmak sorumlu bir tavrin alameti olarak degerlendirilemez. Hiç kimsenin magdur olmasini istemeyiz. Hiç kimsenin aç ve açikta kalmasina göz yumamayiz. Allah nimetin kefilidir, bugün elimizde yoksa, yarin olacagina inaniriz. Ancak pirenin deve yapilmasina, bir kasik suda firtinalar koparilmasina asla duyarsiz, asla ilgisiz kalmayiz, kalamayiz. Unutmayalim ki, insan kemale erdikçe tavir ve davranislarinda sükûnete ulasacak, bu da hüsnü tabiatini gösterecektir. Bosa sallayip dolu tutmanin merak ve arayisinda olanlar suizan içindedir ve zillet çarkina kapilmislardir.  

ÇIKAN ENFLASYON EL BIRLIGI ILE INDIRILECEKTIR: KDV indirimlerine ragmen hala fiyat etiketlerini indirmeyenler insafsizligin ve izansizligin pençesindedir. Stokçuluk kanaliyla cebini ve cüzdanini düsünenler ülkesine ve milletine nankörlük ve namertlik yapan firsatçilardir. Bizim firsatçiligi, karaborsaciligi geçim kapisi görenler degil faziletli durusa ve basirete sahip olanlar bas tacimizdir.  Çikan enflasyon elbirligiyle indirilecektir, dün yaptik, gene yapariz. Hayat pahaliliginin üstesinden milli birlik ve dayanisma ruhuyla geliriz.

KALPAK DA TAKSANIZ MAGLUBIYETTEN KURTULAMAYACAKSINIZ: CHP’nin, IP’in ve diger güdümlü zillet partilerinin küresel ekonomideki sarsintilarin Türkiye’ye yansimasindan rant devsirme gayesi ve bunu istismar etme hirslari hastalikli bir siyasettir. Türk milleti hangi geceyi görmüstür de sabahina çikamamistir? Türkiye hangi sorunlara muhatap olmustur da bunu çözme feraseti sergileyememistir? CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu haksiz ve hayasiz elestiriden baska bugüne kadar ne yapabilmis, hangi yaraya merhem olabilmis, tas üstüne tasi ne zaman koyabilmistir? Acida yoklar, tasada yoklar, sevinçte yoklar, mücadelede yoklar, fedakarlikta yoklar, ahlakta yoklar, millikte yoklar, Türkiye’nin hak ve çikarlarini savunmakta hiç yoklar. Ancak yalan oldu mu varlar, talan oldu mu yaristilar, iftira oldu mu meydandalar, sahtelik ve yüzsüzlük oldu mu rekor üstüne rekor kirarlar. Bakarsiniz Kobani’ye selam salarlar, bakarsiniz PKK/YPG’ye arka çikarlar, sonra da dönüp biz Kuvayi Milliye’yiz deyip kafalarina geçirdikleri kalpakla fotograf verirler. Bu zillet taifesine sesleniyorum, kalpak da taksaniz, fistan da giyseniz, masaya da otursaniz sizi bekleyen akibetten, sizin yolunuzu gözleyen maglubiyetten kurtulamayacaksiniz.  Cumhurun iradesinden asla kaçamayacaksiniz.

YAPILMASI GEREKEN IS, BU KADININ MILLETVEKILLIGININ DÜSÜRÜLMESIDIR: CHP’si, IP’i, HDP’si ve alayi birden Sorosçu Kavala’yla yatip kalkiyorlar, terörist Demirtas’i cezaevinden çikarmayi planliyorlar. Teröristi serbest birakacagiz diyen Kiliçdaroglu, sorarim sana, gazileri içeri mi tikacaksin? Sehitlerimizin kemiklerini mi sizlatacaksin? Terörle mücadeleyi mi keseceksin?  Türkiye’yi pesinde sürüklendigin küresel siyaset ve cinayet baronlarina peskes mi çekeceksin? Sayin Kiliçdaroglu, sen aslinda çift kisiliksin, birincisi karanlikta uyanik, ikincisi de aydinlikta gafilsin. CHP, HDP ile can ciger kuzu sarmasi, ayni yumurta ikizidir. Terörist Demirtas bunlarin ortak paydasidir. Ne tuhaftir ki, IP’in baskani da terörist Demirtas ile Sorosçu Kavala’nin hukuki süreçlerini saibeli olarak görüyormus. Bir teröristin, bir ajanin cezaevinde olmasini, dolambaçli yollarla adalet ve hukukun olmadigina yormus. Dokunulmazligi kaldirilan HDP’li bir milletvekilinin yasa disi yollardan Suriye’ye geçtigi, terörist arkadaslarina sigindigi, buna da hiç kimseden ses çikmadigi anlasilmaktadir. CHP, kuzularin sessizligine gömülmüstür. IP deseniz, o zaten üç maymunu oynamakla mesguldür. Hukuken ve ne acidir ki, TBMM üyesi olan bir sahsin terör örgütüne dogrudan katilmasi üzerine yapilmasi gereken ilk is, bu kadinin milletvekilliginin derhal düsürülmesidir. Biz TBMM’de terörist ve terör örgütü sempatizani görmek, seslerini duymak, ayni havayi teneffüs etmek istemiyoruz. Bir tarafta milletvekili maasi alip, diger tarafta terör kamplarina kaçmak hainliktir. Sayin Kiliçdaroglu neyi bekliyorsun, neden susuyorsun, haydi bunu da elestir? Mertsen bu rezalete de tepki göster? Sadece dokunulmazligi kaldirilmis bir milletvekilinin PKK/YPG’nin arasinda ne aradigini, ne yaptigini, Suriye’ye nasil geçtigini yürekliysen sor, adamsan üstüne git. Bu vatanin ekmegini yiyip devletten maas alanlarin düsman saflarina irtica etmeleri, buna destek verilmesi, bu kepazelige göz yumulmasi serefsizlik degildir de nedir?'


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °