Nişanlısını taciz eden adamı öldüren sanık iyi hal indirimi aldı

İstanbul Sancaktepe’de nişanlısını taciz ettiği gerekçesiyle market sahibi Mustafa Zarif’i öldüren yabancı uyruklu Ala Ftaıeh 'kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada, 'tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis

Güncel 7.04.2022 14:11:00 0
Nişanlısını taciz eden adamı öldüren sanık iyi hal indirimi aldı

Istanbul Sancaktepe’de nisanlisini taciz ettigi gerekçesiyle market sahibi Mustafa Zarif’i öldüren yabanci uyruklu Ala Ftaieh 'kasten öldürme' suçundan yargilandigi davada, 'tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanarak 12 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi. Olay geçen yil kamuoyuna, Ala Ftaieh'in hirsizlik yaparken yakalanmasi üzerine meydana geldigi seklinde yansimisti.

Istanbul Sancaktepe’de 19 Ocak 2021 tarihinde bir markette meydana gelen olayda market sahibi Mustafa Zarif basina aldigi darbe sonucu yogun bakima kaldirilmis daha sonra hayatini kaybetmisti. Iddiaya göre, Suriye uyruklu Ala Ftaieh'in nisanlisi Afranur Çimen’i taciz eden market sahibi Mustafa Zarif’in yanina giderek, “Utanmiyor musun çocugun yasinda kizi taciz etmeye” demesi üzerine tartisma çiktigi belirtilmisti. Aldigi darbe sonucu bayilan ve yaklasik 2,5 ay hastanede yogun bakimda kalan market sahibi Mustafa Zarif, 7 Nisan 2021 tarihinde hayatini kaybetmisti.  

Olay, basina Ala Ftaieh'in hirsizlik yaparken yakalanmasi üzerine meydana geldigi seklinde yansimisti. Bazi TV kanallari olayi, 'Hirsizlik yapmaya çalisirken yakalanan bir utanmaz 'Niye çaliyorsun iste vereyim' diyen bakkala öfkelendi. Hirsiz günler sonra tekrar o bakkala gitti zavalli adami komaya soktu' seklinde haberlestirmisti.

Olayin ardindan gözaltina alinarak tutuklanan Ftaieh'in ifadesi ise iddianamede söyle yer almisti:

'Nisanlim Afranur Çimen, Mustafa Zarif'in islettigi bakkala indi. Oradan aglayarak dönen nisanlim bakkal sahibinin taciz ettigini söyledi. Ben de bakkala giderek, Mustafa Zarif’e ‘Utanmiyor musun çocugun yasinda bir kizi taciz etmeye’ dedim. Mustafa Zarif ile aramda tartisma çikti. Birlikte yere düstük. Mustafa zarif bana sopayla vurdu, ben sadece bir tokat attim. Babam gelerek bizi ayirdi. Bu arada, nisanlimi taciz eden Mustafa Zarif'i ihbar etmek için polisi aradim. Polis geldiginde maktulü sandalye üzerinde baygin olarak gördüm. Daha sonra da hastaneye kaldirildi.' 

MÜTALAADA 18 YIL HAPSI ISTENMISTI 

Olaya iliskin Istanbul Anadolu 10. Agir Ceza Mahkemesi’nde yapilan yargilamada sona gelindi. Cumhuriyet savcisinin mütalaasinda, maktul Mustafa Zarif’in basina aldigi darbe nedeniyle yogun bakima alindigi, 7 Nisan 2021 tarihinde ise hayatini kaybettigi kaydedildi. Maktulün, künt kafa travmasina bagli beyin kanamasi ve gelisen komplikasyonlar sonucu hayatini kaybettiginin anlasildiginin aktarildigi mütalaada, sanigin ifadesinde söyledigi gibi polisi aradiginin tespit edildigi, dolayisiyla sanigin savunmasini dogrular nitelikte delil bulundugu belirtilerek, hakkinda haksiz tahrik hükümlerinin uygulanmasi ve 18 yil hapisle cezalandirilmasi talep edildi. 

TAKDIR INDIRIMIYLE 12 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALDI 

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Ala Ftaieh’in haksiz tahrik altinda 'kasten öldürme' suçundan 15 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasina karar verdi. Saniga takdir indirimi uygulayan mahkeme Ala Ftaieh’in 12 yil 6 ay hapisle cezalandirilmasina ve tutukluluk halinin devamina hükmetti. 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °