İYİ Partili Eryılmaz, “Türk milletini her ay daha da fakirleştiriyorlar”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Başkan Eryılmaz, “Türk milletinin çektiğinden haberi olmayan TÜİK’in rakamlar güven vermiyor, vatandaşımız enflasyona ezili

Güncel 5.04.2022 00:20:00 0
İYİ Partili Eryılmaz, “Türk milletini her ay daha da fakirleştiriyorlar”

TÜIK, Mart ayi enflasyon rakamlarini açikladi. Buna göre yillik enflasyon orani yüzde 61,14 ile son 20 yilin zirvesini gördü. Aylik enflasyon orani ise yüzde 5,46 oldu. 

IYI Parti Manisa Il Baskani Hasan Eryilmaz, açiklanan enflasyon rakamlarini degerlendirdi. Baskan Eryilmaz, TÜIK rakamlarinin güvenilir olmadigi ve enflasyonun açiklanandan çok daha yüksek hissedildigini söyledi. 

“TÜRKIYE, BIR KISININ HIRSLARI YÜZÜNDEN EKONOMIK KRIZ YASIYOR”

IYI Partili Eryilmaz, “Türk milleti, mübarek Ramazan ayinda iftarini açacak yemegi evine götüremiyor. Vatandaslarimiz pazarlardan çürümüs meyve ve sebze topluyor. Raflarda fiyatlar, gün asiri artis gösteriyor. Türkiye, büyük bir fakirlik içerisinde, halkimiz sürünüyor. Iktidar, Türkiye’deki pahaliligi dünyada artan enflasyon oranina çekmeye çalisiyor ama gerçegin böyle olmadigini 7’den 70’e herkes biliyor. Türkiye, dünya üzerinde olmayan, sirf bir kisinin hirslari nedeniyle ortaya çikan bir ekonomik krizi yasiyor. Türk milletini her geçen ay daha da fakirlestiriyorlar” dedi.

“TÜIK YÖNETICILERI TÜRKIYE’DE YASAMIYOR MU?”

IYI Parti Manisa Il Baskani Hasan Eryilmaz son olarak su ifadeleri kullandi, “TÜIK’in açikladigi rakamlar bile, AK Parti iktidarinin Türkiye’yi nasil bir uçuruma sürükledigini ispat ediyor. Her ay söylüyoruz, TÜIK’in açikladigi bu rakamlar güvenilir degil, Türk milleti çarsiya, pazara ve markete gittiginde açiklanan enflasyonun çok daha üzerinde bir artis hissediyor. TÜIK yöneticileri Türkiye’de yasamiyor mu? Iktidara baglanmis olan kurumlar da, iktidar temsilcileri de halkla dalga geçiyor. Bu rezilligi daha fazla yasamak istemiyoruz. Türk milletinin refahi için ülkeyi bir an önce erken seçime götürün, bu kadar kepazelik yeter. Yer alti, yer üstü ve insan kaynaginda bu kadar güçlü olan bir ülkede yasanan bu ekonomik krizin izahi yoktur. AK Parti artik miladini doldurmus ve Türkiye’ye verecek hiçbir seyi kalmamistir. Bir an önce sandigi vatandasimizin önüne getirin, milletimizin bu hayat pahaliliga dayanacak gücü kalmadi”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °