Birol Aydın: Erbakan Hocamız AKP döneminde ev hapsinde yaşadı

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Erbakan Hoca'nın hayatı CHP'nin varlığına isyandır. Sayın Karamollaoğlu, Erbakan'ın oğlunu bile partide tutamamış bir isimdir” diyen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’a yanıt verdi. Aydın, ??

Güncel 4.04.2022 10:25:00 0
Birol Aydın: Erbakan Hocamız AKP döneminde ev hapsinde yaşadı

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydin, “Erbakan Hoca'nin hayati CHP'nin varligina isyandir. Sayin Karamollaoglu, Erbakan'in oglunu bile partide tutamamis bir isimdir” diyen AKP Grup Baskanvekili Bülent Turan’a yanit verdi. Aydin, “‘Erbakan Hoca’miz yasasaydi ne olurdu’yu konusacaksak Erbakan Hoca’miz yasarken ne oldu, bunlari iyi idrak etmek gerekir. Hoca’miz, sizin döneminizde ev hapsinde yasadi, ‘tekerlekli sandalye’ gibi çirkin cümlelere muhatap oldu” dedi.

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, katildigi bir programda, “Necmettin Erbakan yasasaydi CHP ile birlikte olur muydu” sorusuna “Kesinlikle” cevabini vermisti.

AKP Grup Baskanvekili Bülent Turan, bugün konuk oldugu televizyon programinda, Karamollaoglu’nun bu yanitina iliskin, “‘Erbakan Hoca hayatta olsaydi CHP'ye oy verir’e kadar düsüren bir anlayis çok üzüyor bizi. Yani isyanim buna iliskin. Yeni liderler var, yeni partiler var, hesap edemiyorlar. Erbakan Hoca'nin hayati CHP'nin varligina isyandir. Hoca’nin ömrü CHP ile geçmistir. Sayin Karamollaoglu, Erbakan'in oglunu bile partide tutamamis bir isimdir. Parti tabelasi çalarak parti kurulursa olacak olan budur. Zaten Milli Görüsçülerin büyük çogunlugu AK Parti'dedir. Bir kismi Fatih Erbakan'in yanindadir. Çok çok az kismi orada kalmistir” dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydin, Bülent Turan’a sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamayla yanit verdi. Aydin’in açiklamasi söyle:

“GENEL BASKANIMIZA VEYA BIR BASKA INSANA GÖSTERILECEK HÜRMETIN EN DEGERLISI IFTIRADA BULUNMAMAKTIR”

“AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan da ‘Erbakan Hoca yasasaydi’ diye cümleler kurarak Erbakan Hoca’mizin hayatta oldugu dönemlerde kendilerinin neler yaptiklarini unutturacaklarini sananlar kervanina katilmis. Anlasilan bu kervan, seçimler yaklastikça daha da büyüyecek. Öncelikle Genel Baskanimiza veya bir baska insana gösterilecek hürmetin en degerlisi, sözlerini çarpitmamak ve iftirada bulunmamaktir. Olmayani olmus gibi göstermeye çalismak ve söylenmeyeni söylenmis gibi aktarmak bir Müslüman’a, hem de mübarek Ramazan günlerinde yakismaz.

“HOCA’MIZ, SIZIN DÖNEMINIZDE EV HAPSINDE YASADI, ‘TEKERLEKLI SANDALYE’ GIBI ÇIRKIN CÜMLELERE MUHATAP OLDU”

‘Erbakan Hoca’miz yasasaydi’ seklinde cümle kuranlarin Erbakan Hoca’mizin hayatta oldugu dönemler ne yaptiklari ise kamuoyunun malumudur ve Ethem Sancak da geçtigimiz günlerde bu malumu bir kez daha ilan etmistir. ‘Erbakan Hoca’miz yasasaydi ne olurdu’yu konusacaksak Erbakan Hoca’miz yasarken ne oldu, bunlari iyi idrak etmek gerekir. Hoca’miz, sizin döneminizde ev hapsinde yasadi, ‘tekerlekli sandalye’ gibi çirkin cümlelere muhatap oldu, ‘Saadet Partisi Genel Baskani’ olarak vefat etti.

Sözün özü: Erbakan Hoca’miz hayattayken agir ithamlarda bulunan sizler, bugün Erbakan Hoca’miz hayatta olsaydi, tipki bugün Saadet Partisi’ne ve Genel Baskanimiz Temel Karamollaoglu’na kurdugunuz cümleleri bu kez de Erbakan Hoca’miz hakkinda kuracaktiniz. Dün Erbakan Hoca’mizin durdugu yerden ve politikalarindan rahatsiz olan sizler, bugün de Saadet Partisi’nden rahatsiz ve tedirgin oluyorsunuz; yani degisen bir sey yok. Bilesiniz ki hakki ve hakikati ‘politik agiz’la örtemez ve geçmisten bugüne süreklilik arz eden bu kutlu yürüyüsü ‘siyasi kurnazlik’ ile engelleyemezsiniz.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °