Öztrak, 'Millet perişan durumda, manda yoğurdu yiyin diyorlar'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Tekirdağ’da, “Milletimiz çok büyük bir zulümle karşı karşıya. Ardı ardına zamlar geliyor, milletimiz perişan oluyor. Sonra da çıkıyorlar millete manda yoğurdunu, Medine hurmasını, kestane balını karışt

Güncel 2.04.2022 18:40:00 0
Öztrak,

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Tekirdag’da, “Milletimiz çok büyük bir zulümle karsi karsiya. Ardi ardina zamlar geliyor, milletimiz perisan oluyor. Sonra da çikiyorlar millete manda yogurdunu, Medine hurmasini, kestane balini karistirin, bir de yulaf koyun içine yiyin; diyorlar. Millette bunlari yiyecek hal birakmadiniz, farkinda degilsiniz” açiklamasini yapti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdag’da; is dünyasini ve sivil toplum kuruluslarini ziyaret etti. Öztrak’a ziyaretlerinde CHP Tekirdag Milletvekilleri Ilhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, CHP Tekirdag Il Baskani Sener Zeynel Saygin ve partililer eslik etti. 

Öztrak, Tekirdag Ticaret Borsasi’ni ziyaretinin ardindan ANKA Haber Ajansi’nin sorularini yanitladi. Öztrak, is insani Ethem Sancak’in AKP Istanbul Il Yönetim Kurulu tarafindan tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Il Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini degerlendirdi. Öztrak sunlari söyledi:

“Bozuk saat bile günde iki defa dogruyu gösteriyor. Ethem Sancak, çikti dedi ki “AK Parti’yi iktidara ABD getirdi’ dedi. Ondan sonra sorusturmalar basladi. Halbuki kurucusu… Biliyor herhalde ne olup bittigini. Bütün Türkiye de görüyordu zaten, ne olup bittigini. Hatirlarsaniz Tayyip Erdogan daha parti genel baskaniyken Beyaz Saray'da kabul edildi. Sonra arkasindan çikti dedi ki ‘Ben Büyük Ortadogu Projesinin es baskaniyim.’ Her sey aslinda milletin gözü önünde meydana geldi.

Simdi tutmuslar herkesi baska ülkelerle is birligi yapmakla, baska elçiliklerden icazet almakla suçlayan AK Parti’nin ne oldugu ortaya çikinca da kurucularini da disiplin kuruluna verdiler. Yani o da istifa etti. Ama bugün artik her sey Türkiye’nin gözü önünde gerçeklesiyor. Kimin degirmenine su tasidigi gayet açik, net ortada.”

Öztrak, elektrik, dogal gaz ve gida ürünlerine yapilan zam kararlarini ise su sözlerle degerlendirdi:

“Zamlar artik giderek bir zulüm, bir soygun halini aldi. Dün sabah uyaniyoruz dogal gaza zam geliyor. Bir gün önce sekere zam geliyor. Daha önce bakiyorsunuz akaryakita zam geliyor. Sonra indirim geliyor, sonra tekrar zam geliyor. Bütün dünya akaryakit üzerinden almis oldugu vergileri düsürürken biz akaryakit üzerindeki vergileri artirmaya çalisiyoruz.

Çok açik söyleyeyim: Bu ülke yönetilmiyor, savruluyor. Maalesef milletimiz çok büyük bir zulümle karsi karsiya. Ardi ardina zamlar geliyor, milletimiz perisan oluyor. Ondan sonra da çikiyorlar millete manda yogurdunu, Medine hurmasini, kestane balini karistirin, bir de yulaf koyun içine yiyin; diyorlar. Millette bunlari yiyecek hal birakmadiniz, farkinda degilsiniz.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °