Kronik hastalığa bağlı sağlık raporlarının süresi yılsonuna kadar uzatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kronik hastalıklara ilişkin sağlık raporlarının süresini uzattıklarını açıkladı. Koca, 'Tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir' dedi.

Güncel 1.04.2022 14:52:00 0
Kronik hastalığa bağlı sağlık raporlarının süresi yılsonuna kadar uzatıldı

Saglik Bakani Fahrettin Koca, kronik hastaliklara iliskin saglik raporlarinin süresini uzattiklarini açikladi. Koca, 'Tüm saglik raporlari yil sonuna kadar geçerlidir' dedi. 

Fahrettin Koca, kronik hastaligi nedeniyle saglik raporu olan hastalarin ilaç ve tibbi malzeme almak için kullandiklari raporlarinin süresinin yil sonuna kadar uzatildigini duyurdu. Koca'nin sosyal medya hesabindan bugün yaptigi açiklama söyle:

'Pandemi döneminde, ilaç ve tibbi malzemeye erisimde sikinti yasanmamasi amaciyla çesitli tedbirler almistik. Bu dönemde hastanelerimize ek yük ve yogunluk getirmemesi açisindan süreli, süresiz tüm saglik raporlari yil sonuna kadar geçerlidir. Gerekli resmi yazismalar yapilmistir. Buna göre; geçerlilik süresi 1 Ocak 2020 tarihinde sonra sona ermis süreli saglik raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemis kisilerin raporlarinin 31 Aralik 2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmesi; her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapilan rapor itiraz basvurularinin karsilanmasi, maluliyet tespiti, vergi indirimi nedenleri ile kurumlarin sevki ile talep edilen kontrol muayenesi ve maluliyet rapor islemlerinin olagan sekilde sürdürülmesi, istirahat rapor islemlerinin genel mevzuat hükümlerine tabi olagan dönemde oldugu sekliyle yürütülmesi uygun görülmüstür.'


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °