'Mezardaki kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara’da evli olduğu İbrahim Köksal tarafından katledilen Sibel Köksal’ın davasını takip etti. Sanık avukatının tahliye talebi reddedilirken, dava 22 Nisan’a ertelendi. Nazlıaka, “M

Güncel 1.04.2022 11:49:00 0

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, Ankara’da evli oldugu Ibrahim Köksal tarafindan katledilen Sibel Köksal’in davasini takip etti. Sanik avukatinin tahliye talebi reddedilirken, dava 22 Nisan’a ertelendi. Nazliaka, “Maalesef ülkemizde mezardaki kadinlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor, katiller bahanelerin arkasina siginiyor. Tahrik indirimi almak için öldürdükleri kadinlara iftira atmaktan çekinmiyorlar' dedi. 

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, Ankara’nin Mamak ilçesinde 2 Eylül 2019 tarihinde, evli oldugu Ibrahim Köksal tarafindan öldürülen Sibel Köksal’in davasini takip etti. Hakkinda müebbet hapis cezasi istenilen sanik Ibrahim Köksal’in yargilandigi davanin 9. durusmasi dün Ankara 12’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde yapildi. Durusmayi kadin kollari ankara il örgütü de takip etti. 

Nazliaka, durusma öncesi Sibel Köksal’in annesi Gülizar Çetin ve babasi Hikmet Çetin ile görüstü. Sibel Köksal’in annesine sarilan Nazliaka, “Acinizi paylasiyoruz. Allah böyle bir aciyi kimseye yasatmasin. Yalniz degilsiniz, örgütlü gücümüzle yaninizdayiz” dedi.

Sibel Köksal’in kiz kardesleri ve babasi ile de konusan Nazliaka, “Maalesef ülkemizde kadinlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor, katiller bahanelerin arkasina siginiyor. Tahrik indirimi almak için öldürdükleri kadinlara iftira atmaktan çekinmiyorlar. 'Mezardan çikip dogruyu anlatacak degil ya' diyorlar. Fakat biz bu canilerin iftiralarina geçit vermeyecegiz. Kiz kardeslerimizin hakkini savunmak için örgütlü gücümüzle ailelerin yaninda olacagiz” dedi.

Sanik Ibrahim Köksal’in tutuklu bulundugu hapishaneden Ses Görüntü ve Bilisim Sistemiyle (SEGBIS) katildigi durusmada, sanigin avukati müvekkili için tahliye talebinde bulundu ancak mahkeme heyeti, tahliye talebini reddederek durusmayi 22 Nisan’a erteledi.

Durusmanin ardindan Nazliaka su açiklamayi yapti:

“Maalesef hukuksuz kararlara imza atilan ülkemizde katiller, ceza indirimi almak için her yola basvuruyor. Katiller ya aldatildigini iddia ediyor ya kravat takarak beyefendi imaji çizmeye çalisiyor ya da takim elbise kiralayarak ‘kostüm indirimi’ istiyor. Adil olmayan kararlar kadinlarin can güvenligini daha da tehlikeye atiyor. YasamHak projemiz kapsaminda örgütlü gücümüzle durusma salonlarinda magdur ailelerin yaninda olarak, kamuoyu olusturarak adaletin tecelli etmesini saglamaya çalisiyoruz. 22 Nisan’da görülecek karar durusmasinda da örgütlü gücümüzle adalet talebimizi yükseltecegiz.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °