İstanbul barajlarındaki su seviyesi maksimuma ulaştı

İstanbul Valiliği, barajlardaki su seviyesinin maksimum seviyeye yaklaştığını ve yükselmeye devam etmesi halinde barajlardan kontrollü olarak su tahliyesi yapılacağını açıkladı.

Güncel 31.03.2022 20:38:05 0
İstanbul barajlarındaki su seviyesi maksimuma ulaştı

Istanbul Valiligi, barajlardaki su seviyesinin maksimum seviyeye yaklastigini ve yükselmeye devam etmesi halinde barajlardan kontrollü olarak su tahliyesi yapilacagini açikladi.

Istanbul'daki barajlar son yagislarla birlikte dolmaya baslamisti. Istanbul Valiligi, bugün yazili yaptigi açiklamada, barajlardaki su seviyesinin maksimum seviyeye yaklastigini bildirdi. Barajlardaki su seviyesinin yükselmeye devam etmesi halinde su tahliyesi yapilacagini belirtilen valilik açiklamasi söyle:

'Devlet Su Isleri 14. Bölge Müdürlügü'nce Büyükçekmece, Ömerli ve Alibey barajlarindaki su seviyesinin maksimum seviyeye yaklastigi bildirilmistir. Su seviyesinin yükselmeye devam etmesi halinde, barajlardan kontrollü olarak su verilecektir.'

Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi'nin (ISKI) verilerine göre; Istanbul'daki barajlarin doluluk orani ise yüzde 89,05 seviyesinde. Kazandere, Istirancalar ve Darlik barajlarindaki doluluk orani yüzde 100; Büyükçekmece, Elmali ve Pabuçdere barajlarindaki doluluk oranlari yüzde 90'in üzerine çikti.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °