Spor Yasası; TBMM Milli, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda Kabul Edildi

AKP'nin hazırladığı 'Spor Kanunu Teklifi'; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi.

Günde 31.03.2022 09:19:03 0
Spor Yasası; TBMM Milli, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda Kabul Edildi

AKP Izmir Milletvekili Alpay Özalan ile 98 milletvekilinin imza attigi 61 maddelik 'Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonlari Kanun Teklifi' TBMM Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklife göre; spor kulüpleri ve spor anonim sirketlerinde; hesap verilebilirlik, denetlenebilirlik ve seffaflik yönünden düzenlemelere gidilecek.

Spor kulüpleri, dernek statüsünden çikarilacak, spor anonim sirketi vasfi kazanacak. Spor kulüpleri ve spor anonim sirketleri için 'denk bütçe' sistemi getirilecek.

Bagli ve bagimsiz spor federasyonu ayrimi kaldirilarak tüm federasyonlar ‘spor federasyonu’ seklinde yapilandirilacak. Federasyonlar, kanunla ya da cumhurbaskani kararnamesi ile kurulacak. 

AKP tarafindan verilen önerge ile spor federasyonlarinin merkezinin Ankara'da olmasi sartinin kaldirildigi düzenleme degisiklige gidilerek ilgili maddeye 'Spor federasyonlarinin merkezleri Ankara'dadir' ibaresi eklendi.

Ayrica, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun yapisi da yeniden düzenlenecek. Menajerlik ücretine yüzde 5 olarak üst sinir getirilecek. Futbolcu ile menajer arasinda en fazla iki yillik ve noter huzurunda sözlesme yapilabilecek.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °