Ege Üniversitesinde, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı

Ege Üniversitesinde, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının düzenlendiği 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiye; İzmir İl Milli Eğitim

Güncel 30.03.2022 11:02:27 0
Ege Üniversitesinde, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı

TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanliginin düzenlendigi 16. Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi'nin bölge sergisi,  Ege Üniversitesi 50.Yil Spor Salonunda saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi. Bornova Fatih Sultan Mehmet Ilkokulu ögrencilerinin zeybek gösterisi sonrasi TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal'in mesaji davetlilerle paylasildi. 

Açilista konusan Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Basbay, Ege Üniversitesinden mezun olan ögrencilerin, simdi ögretmen olarak ögrencileri ile birlikte bu sergide olmalarindan ve onlari agirlamaktan çok memnun olduklarini ifade etti. Serginin hem keyifli hem egitici olmasi dilekleri ile sözlerini bitirdi.

Izmir Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; azimle, gayretle, merakla, fedakarlik yapan ögretmenlerin emeklerinin gelecek günleri aydinlatacagini söyledi. Sözlerini; bölge sergisine davet edilerek gururlandiran ögrencileri, yöneticileri, ögretmenleri ve projelerde emegi geçen herkesi tebrik ederek sonlandirdi. Protokol konusmalarinin ardindan sergiyi gezen Yentür, ögrenci ve danisman ögretmenlerden yapilan çalismalarla ilgili bilgi aldi.

TÜBITAK Izmir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Onur Dönmez yaptigi konusmada; sergi ile ilgili genel bir açiklama yapti, 10 alanda 18 adet bölge finalistinin seçilecegini ve seçilen finalistlerin Türkiye finallerine gönderilecegini belirtti.

Amaci ortaokul ögrenimine devam etmekte olan ögrencileri düsünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini arastirmaya tesvik ederek gelecekte karsilasacaklari problemlere çözümler üretebilen 21. yüzyil becerilerine sahip bireylerin yetismesini saglamak olan TÜBITAK 2204-B Çagrisinda bu yil,  geçmis yillara göre basvuru ve kabul oraninda artis gözlemlendi. Bu sene Izmir'den toplam 373 proje basvurdu. Yapilan ön degerlendirme sonucu 102 proje sergilenmek üzere davet edildi. 56 tanesi Izmir’den olan projeler Ege Üniversitesi 50.Yil Spor Salonunda sergilenmeye baslandi. Sergi sürecinde jüri degerlendirmeleri yapilacak ve her alanda dereceye giren projeler belirlenecek, sonrasinda bölge birincileri Türkiye finallerine katilacak.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °