Türk Eczacıları Birliği’nden Ukrayna’ya İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı

Türk Eczacıları Birliği’nin Ukrayna için hazırladığı ilaç ve tıbbi malzeme yardımı bir TIR ile Ukrayna'ya doğru bugün yola çıktı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney 'Türk Eczacıları Birliği olarak özellikle ilaç ve

Günde 29.03.2022 18:18:06 0
Türk Eczacıları Birliği’nden Ukrayna’ya İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı

Türk Eczacilari Birligi, savas kosullarinin devam ettigi Ukrayna’ya ilaç ve tibbi malzeme yardiminda bulundu. Türk Eczacilari Birligi’nin Ukrayna için hazirladigi ilaç ve tibbi malzeme yardimi bir TIR ile Ukrayna'ya dogru bugün yola çikti. Türk Eczacilari Birligi Baskani Arman Üney, konuya iliskin yazili bir basin açiklamasi yapti. Üney’in açiklamasi söyle:

“Ukrayna’da insanlik, savasin dogurdugu yikim ve acilarla sinanirken, bu insani drama kayitsiz kalmamiz elbette ki mümkün degildir. Özellikle kadinlar, çocuklar, yaslilar ve engelliler savasta en çok zarar gören kesim konumundadir. Türk Eczacilari Birligi olarak özellikle ilaç ve tibbi malzeme yardimi konusunda üzerimize düsen ne varsa yerine getirmeye, bir nebze de olsa yaralari sarmaya çalisiyoruz. Bu amaçla tedarik ettigimiz ilaç ve tibbi malzemeleri tasiyan tir, Ukrayna’ya gitmek üzere yola çikmistir.

Dogal afet ve savas gibi insan hayatini tehlikeye atan olagandisi yasam kosullarinda hayatta kalma mücadelesi veren sivil halka destek olmak, Türk Eczacilari Birligi olarak hassasiyet gösterdigimiz sorumluluklardan biridir. Bu sorumluluktan hareketle, ilk olarak Mart ayi basinda saglik profesyonellerinin kullanacagi 100 adet paramedik acil müdahale çantasini Türk Kizilayi’na teslim etmistik. O teslimat sirasinda, ihtiyaçlari göz önünde bulundurarak yeni ilaç ve tibbi malzeme yardimi yapilmasi için elimizden gelen destegi verecegimizi de ifade etmistik. 

Bu kapsamda, Saglik Bakanligimiz ve Türk Kizilay’i koordinasyonunda Türk Eczacilari Birligi tarafindan devam eden savas kosullari göz önüne alinarak, ihtiyaç duyulan ilaç ve tibbi malzemeler tedarik edilmis ve Ukrayna’ya gönderilmek üzere Türk Kizilayi’na teslim edilmistir.  Söz konusu ilaç ve tibbi malzemelerle dolu olan tir Ukrayna’ya gitmek üzere yola çikmistir. Temennimiz bu insanlik draminin bir an önce bitmesi ve yeni acilarin yasanmamasidir.” 

 


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °