Arınç’ın dönüşü muhteşem oldu! AKP’li vekilleri ve il başkanını konuşturmadı..

Çok uzun bir aradan sonra Manisa’da ilk resmi davetine katılan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, konuşması sırasında AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Semra Kıvırcık Kaplan ile AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı’nın isim

Günde 28.03.2022 12:37:46 0
Arınç’ın dönüşü muhteşem oldu! AKP’li vekilleri ve il başkanını konuşturmadı..

Sehzadeler Belediyesi’nin birincisini düzenledigi Sifali Otlar Festivali’ne Bülent Arinç damga vurdu. Memleketi Manisa’da uzun yillar sonra ilk kez AK Parti’li bir belediyenin etkinligine resmi davetli olarak katilan Eski Meclis Baskani Bülent Arinç’in,  kürsüden yaptigi konusmasinda ekonomiyi elestirmesi basinda genis yer aldi. 

KURSUNLU HAN AYRINTISI

15 Temmuz öncesi Fetö’nün ögrenci yurdu olarak kullandigi Kursunlu Han, Sehzadeler Belediyesi tarafindan FETÖ’nun elinden alinarak restore edilmis ve sehre kazandirilmisti. Konusmasinin basinda etkinligin Kursunlu Han’da yapilmasinin önemine deginen Bülent Arinç, “Bugün hayirli bir is için geldik, esimle birlikte. Ankara’dan bu güzel törene yetistik. Sagolsun Muzaffer Yurttas kardesimiz ve Ömer Faruk kardesimiz haber verdiler, ilan ettiler. ‘Sifali otlari tanitacak, sifali otlarin Manisa’da bulunanlariyla ilgili bir program yapilacak’ dediler.  Hem de tarihi Kursunlu Han binasinda. Buranin eski halini de biliriz. Hamdolsun bizim sorumlulugumuzdayken Vakiflar Genel Müdürlügü,  yeni kurulmustu Sehzadeler Belediye’miz.  Yer ihtiyaci vardi. Bundan daha iyisi olmaz Manisa’nin kalbinde bir yer dedik. Sagolsun baskanimiz da epey de bir para sarf ederek bugünkü haline getirdi. Ve burada çesitli etkinlikler de olacak. Hemen hemen bütün odalarinin dolu oldugunu da gördüm. Öncelikle Kursunlu Han’in Manisa’miza hayirli olmasini diliyorum. Bu faaliyetlerin de örneklerinin artarak basarilarinin sürmesini temenni ediyorum” dedi.

“BUNLARIN TEK TEK KONUSMASINA GEREK YOK”

Evliya Çelebi çikisinin hemen  ardindan konuyu AK Parti Milletvekillerine getiren Arinç, “Manisa’mizin tarihi çok geçmisi güçlüdür, büyüktür. Ne mutlu Manisaliyim diyebilene.Ne mutlu Manisa’da hayatini sürdüren tüm dostlarimiza kardeslerimize.  Hakketen müstesna bir yerdeyiz. Bunun kiymetini bilecegiz. Tabi bu tür törenlerde ayakta çok fazla durmamak lazim. Sagolsun kaymakam beyden sonra beni takdim ettiler. Degerli Milletvekilimiz Murat Baybatur burada. Semra Kivircik hanfendi burada.  Siyasi partimizin Il Baskani Sayin Salih bey burada. Ama bunlarin tek tek konusmasina gerek yok.  Insallah açilisimizi yapalim. Zaten bir takim yarismalar yapilmis. Onlarin da ödüllerini verecegiz” dedi.

BASKAN ÇELIK FESTIVALE NEDEN KATILMADI?

“Peki ben ne söylemek istiyorum?” diyerek konusmasinin ana konusuna geçis yapan Arinç, sifali otlar konusunda açiklamalarda bulunurken, eskiden sifali otlardan bahsedenlere gerici ve yobaz dendigini söyledi.  

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik’in ise Gaziantep’te Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Yönetim Kurulu Toplantisi’na katilmak üzere Kilis’te bulundugu için bir gün süren festivale katilamadigi bildirildi.

Arinç’i Kursunlu Han girisinde AK Parti Manisa Il Baskani Salih Hizli karsiladi

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur

AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kivircik Kaplan

Sehzadeler Kaymakami Hüsnü Çaykara

 

haber: Berna Memis 


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °