Asgari ücrete ikinci zam hazırlıkları başladı: İşte kulislerde konuşulan rakam!

Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama ile asgari ücrete ikinci zam beklentisi güçlendi. Ankara kulislerinde, iktidar kurmaylarının zam hazırlığı yaptığı konuşuluyor. Zammın 850 lira olacağı ve böylece asgari ücretin 5 bin 100 lira olac

Günde 26.03.2022 14:50:45 0
Asgari ücrete ikinci zam hazırlıkları başladı: İşte kulislerde konuşulan rakam!

Asgari ücrete ikinci zam tartismalari gündemdeki yerini koruyor. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ikinci zamma kapiyi kapatsa da Cumhurbaskani Erdogan yaptigi açiklamayla asgari ücrete ek zam beklentisini yeniden baslatti.

'VATANDASIMIZDAN BÖYLE BIR SEYI ESIRGEMEYIZ'

Bakan Bilgin, 'Tartismayi anlamli bulmuyorum, çok önemli artis yaptik' ifadelerini kullanmisti. Dün NATO Liderler Zirvesi dönüsü uçakta gazetecilerin sorularini yanitlayan Cumhurbaskani Erdogan ise 'Su anda daha üçüncü aydayiz. Yil ortasina geldigimiz zaman zaten Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanim da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüs alisverisinde bulunmustur. Yapilacak görüsmeler neticesinde de yil ortasinda böyle bir degerlendirme gerektiginde biz kesinlikle vatandasimizdan, hele hele isçimizden böyle bir seyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayirlidir.' dedi.

IKTIDAR KURMAYLARI HAZIRLIKLARA BASLADI

Haberler.com'un aktardigina göre; Erdogan'in açiklamalari ikinci zam beklentisini tekrar güçlendirirken, Ankara kulislerinde iktidar kurmaylarinin zam hazirligi yaptigi konusuluyor. Nisan ayinda hem isçi hem de isveren tarafi ile görüsmeler yapacak olan iktidar kurmaylari, Haziran ayinda ikinci zammin uygulanmasini istiyor.

850 TL'LIK BIR ARTIS KONUSULUYOR

Yapilacak zam da ise açlik siniri ve enflasyon rakamlarinin baz alinmasi gündemde. Kulis bilgilerine göre 850 TL'lik bir zamla asgari ücretin 5.100 TL'ye çikarilmasi konusuluyor.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °