Şanlıurfa Valisi Erin: Cezaevinde Çıkan Olaylar Sonucunda Ölü ya da Yaralımız Yok

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, E Tipi Cezaevinde disiplin suçunu kabul etmeyen bir mahkûm tarafından başlatılan kışkırtma nedeniyle çıkan olayların kontrol altına alındığını, ölü veya yaralı olmadığını söyledi. Erin, ' Kısa s?

Asayiş 25.03.2022 14:11:13 0
Şanlıurfa Valisi Erin: Cezaevinde Çıkan Olaylar Sonucunda Ölü ya da Yaralımız Yok

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Şanlıurfa E Tipi Cezaevine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Cezaevine girerken polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayın duyulmasının ardından mahkûm yakınları, cezaevi önünde toplanırken Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de buraya gelerek inceleme yaptı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ile birlikte cezaevine giren Vali Erin, daha sonra dışarıda basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Cezaevinde yaşanan olayın disiplin suçu işleyen bir mahkumun koğuştaki diğer mahkumları kışkırtmasıyla meydana geldiğini ve olayın kontrol altına alındığını anlatan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ölü veya yaralı olmadığını bildirdi. Cezaevi önünde mahkum yakınları ile görüşen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

Olayın kontrol altına alındığını ve kısa sürece içerisinde her şeyin normale döneceğini anlatan Erin, 'Herhangi bir ölü veya yaralı yok. Kısa süre içerisinde normale dönecek. Olay kontrol altında, olayı abartarak başka farklı taraflara çekmenin de manası yok. Bir mahkumun disiplin nedeniyle aldığı bir ceza ve bu cezayı kabullenmeyip bir diğer koğuştaki mahkumları kışkırtması sonrası gelişen bir olay. Hiçbirinin gerçekliği yok. Hepsi yalan başsavcımızla birlikte ben de girdim' dedi.

Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde 2012 yılında çıkan isyanda 13 kişi yanarak hayatını kaybetmişti.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °