Hüseyin Baş: Hayalim 'Türkiye İttifakı’nı Oluşturmak

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin geçen hafta sonu Ankara’da yapılan olağan büyük kongresi sonrası gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına verdiği röportajda, “Hayalim şudur; Türkiye'de bü

Güncel 24.03.2022 18:16:00 0
Hüseyin Baş: Hayalim

Hüseyin Bas, BTP Genel Baskanligi’na yeniden seçildigi kongre sonrasinda gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalina röportaj verdi. Röportaji yapan gazeteci Kenan Tas’in sordugu sorular ve Hüseyin Bas’in bu sorulara verdigi yanitlar söyle:

Tas: Bir siyasi parti genel baskani için genç olmak avantaj mi, dezavantaj mi?

Bas: Bence gençlik büyük bir avantaj. Biz bunu kongremizde de söyledik. Tarihi degistiren insanlar hep gençti. Dünya tarihinde de Türk tarihinde de Islam tarihinde de bu böyle. Alparslanlar, Atatürkler, Büyük Iskenderler vs. Bunu hep genç yasta basarmislardir. Esasinda siyasette genç olmak bir dezavantaj degil, normal olan durum. Biz, su an ülkece anormal olan durumu yasiyoruz. Bu anormal durumu degistirmemiz lazim, bu bir farkindalik meselesi.

“DENIZ GEZMIS'IN SON SÖZLERINDE DEDIGI GIBI KENDIMIZI CUMHURIYET'IN BAGIMSIZLIGINA ADAMIS INSANLAR OLARAK GÖRÜYORUZ”

Tas: Siz BTP'yi nerede konumlandiriyorsunuz?

Bas: BTP'nin konumlandigi nokta ne toplumun sagidir ne soludur ne Türk'üdür ne Kürt'üdür ne Alevi'sidir ne Sünni’sidir. BTP, toplumun tamaminin kucaklastigi bir olusum olusturmak istemektedir. Biz, en büyük Atatürkçü oldugumuzu iddia ederiz. Deniz Gezmis'in son sözlerinde 'Kendimi Türkiye Cumhuriyeti'nin bagimsizligina adiyorum' dedigi gibi, onun pesinde gidip kendimizi Cumhuriyet'in bagimsizligina adamis insanlar olarak görüyoruz. Biz, ayni zamanda Necip Fazil'in o veciz sözlerinden de çok keyif alan insanlariz. Hepsinin birlestigi nokta diyebiliriz kendimiz için. Deniz Gezmis'i, Atatürk'ü, bu ülkenin bagimsizligi için mücadele etmis herkesi anmak ve anlamak arasinda bence ince bir çizgi var. Herkes anip geçiyor, kimse anlamiyor. Onlarin bir derdi vardi, davasi vardi, bir ideali vardi. Bu ideal bizim partimizin isminde oldugu gibi bagimsizlik idealiydi, bagimsiz bir Türkiye idealiydi. Dolayisiyla benim de idealim bu. Kimseye yamanmadan, kimseye mecbur olmadan, kimsenin seni iteklemesine gerek kalmadan kendi gücüyle, kendi imkâniyla yasayabilen bir Türkiye ideali. Dolayisiyla biz, onlari anlayanlariz ve onlar gibi olmaya çalisiyoruz.

Tas: ‘Format atmak’ diye yeni bir dil kullaniyorsunuz. Formati nereye atacaksiniz?

Bas: Biz, her seyi güncelleyelim, bir format atalim, degistirelim ve dünya standartlarina çikalim. Siyasete format atacagiz, egitime format atacagiz. Bu ülkedeki en büyük sorunlardan biri ekonomidir, ekonomiye format atacagiz. Egitim büyük bir problem, egitime format atacagiz. Örnegin 500 metre arayla biri özel, digeri devletin olmak üzere iki okul var. Özel okulda 5 yildizli otel konforunda güzel bir egitim var, çok güzel çocuklar yetistiriyor. Digerinde ayni güzellikte çocuklar var ama ne yazik ki tuvaletinde tuvalet kâgidi yok, sabun yok. Böyle bir durum var, egitime format atacagiz. Bence Türkiye'nin en büyük sorunu empati. Biz, empati kurma yetenegimizi kaybettik. Empati kurma yetenegimizi geri kazanacagiz. Birbirini anlayan, birbirinin derdine derman olabilen, komsusuyla geçinebilen, baska görüslerden insanlara sarilabilen bir Türkiye olusturmak istiyoruz.

“YUKARIYI BILMIYORUM AMA TABANDA BÜTÜN SIYASI GÖRÜSLERLE BIRLESEBILIRIZ”

Tas: Türkiye'de ittifaklar var. Cumhur Ittifaki, Millet Ittifaki var. Siz partinizi nerede konumlandiriyorsunuz?

Bas: Su anda ben, bunlar için erken oldugunu düsünüyorum. Seçim sürecinde bunlar ortaya çikacaktir. Bizim, hemen hemen bütün siyasi partilerle çok güzel iliskilerimiz var. Ben, hiç kimseye ‘öylesin, böylesin’ demiyorum. Sadece faaliyetlerinden, yaptiklarindan dolayi elestirebilirim. Bu muhalefet grubunda da olabilir, iktidar grubunda da olabilir. Dolayisiyla su an ittifaklari konusmak için erken. Benim gözümde gerçekten olusmus ittifaklar da zaten halihazirda yok. Ama hayalin nedir derseniz; benim sloganim, ‘Var Bi Hayalim’dir. Hayalim de sudur; Türkiye'de bütün ittifaklari olusturabilecek, bütün ittifaklari ittifak haline getirebilecek bir ittifaki, Türkiye Ittifaki’ni olusturmak. Bunun içinde hükümet partisi de olsun, Cumhur Ittifaki üyesi de olsun, Millet Ittifaki da olsun. Bütün ittifak benim etrafimda birlesebilir. ‘Bize büyüklük yapsinlar, bütün isleri gençlere biraksinlar ve biz gençler olarak halledelim’ diye bir hayalim var. Tabii bu ütopik. Olur, olmaz. Türkiye'nin sartlari ortada ama biz, yukariyi bilmiyorum ama tabanda bütün siyasi görüslerle birlesebiliriz.

“BENIM PARTI PROGRAMIMI AÇIP OKUSUNLAR LÜTFEN” 

Tas: Vatandas size neden oy versin?

Bas: Neden oy vermesin? Ben onlarin içindeyim, ben onlar gibiyim. Ben, onlar gibi düsünüyorum ve Türkiye'nin bagimsizligini istiyorum. Benim elimde Milli Ekonomi Modeli gibi bir model var. Ben, kendi ekonomi modeline sahip bir partiyim. Benim parti programimi açip okusunlar lütfen. Ben, parti programlarini okumus birisiyim. Adalet ve Kalkinma Partisi programinda her seyin özellestirilecegi yaziyor zaten, bakin her seyimizi özellestirdiler. Benim programimi okusunlar, niye oy vermeleri gerektigini gerçekten anlayacaklar. Çünkü Türkiye'yi degistirebilecek, zenginlestirebilecek, refah seviyesini artirabilecek, kavgayi bitirebilecek, bütün unsurlarini bir araya getirebilecek bir anlayisa sahibim. O yüzden bana oy vermelerinin birçok sebebi var.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °