Akşener Kayseri’de: Bu Arkadaşları Göndereceğiz, Tıpış Tıpış Gidecekler, Bu Harami Düzeni Birlikte Göndereceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, devlette birden fazla maaş alan bürokratları eleştirirken, “Beş maaş alıp, yan gelip yatan danışmanlar var sarayda. Haram zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var. Bakın bunların tamamı haramd?

Günde 24.03.2022 15:21:00 0
Akşener Kayseri’de: Bu Arkadaşları Göndereceğiz, Tıpış Tıpış Gidecekler, Bu Harami Düzeni Birlikte Göndereceğiz

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Kayseri Tomarza’da, esnaf ziyaretinden önce vatandaslara seslendi.

Türk Telekom'un önce Lübnanli Hariri ailesine satilip ardindan da Türkiye Varlik Fonu'na devredildigini animsatan Aksener, 'Sayin Erdogan’in yakin arkadasi, aile dostu olan Haririlerin Türkiye’yi tokatladigi, Telekom’dan en son 1.6 milyar dolarlik borcunu da devlet üstlenerek tam 24 milyar TL’lik kazik yedik hep birlikte' dedi. 

Aksener'in Tomarza'da yurttaslara yaptigi konusmadan öne çikan basliklar söyle: 

'EMEKLI MAASIYLA BUGÜNÜN TÜRKIYE’SINDE BU ZAMLARLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEGIL: Bu esnaf gezmenin neye tekabül ettigini kisaca sizlerle paylasmak istiyorum. Çok uzun bir zamandir, suculuk, buculuk üzerinden oy veriyorsunuz. Bu arada senin çocugun issizken, atanamamis ögretmen, devlet memuru iken, 92 puan ile senin çocugun ortada kalmisken, 58 puanli ayisi, dayisi olanlar atanmisken siz çocugunuza harçlik vermekte zorlanirken, kadinlarimiz tencere kaynatmakta zorlanirken, emekli maaslarini ittire kaktira 2500 TL’ye zor zahmet çikartmisken, sonuç itibariyle 2500 TL emekli maasiyla da bugünün Türkiye’sinde bu zamlarla geçinmek mümkün degil.

TAM 24 MILYAR TL’LIK KAZIK YEDIK HEP BIRLIKTE: Buna karsilik jet hiziyla Telekom’un sahibinin, Sayin Erdogan’in yakin arkadasi, aile dostu olan Haririlerin Türkiye’yi tokatladigi Telekom’dan en son 1.6 milyar dolarlik borcunu da devlet üstlenerek tam 24 milyar TL’lik bir kazik yedik hep birlikte. Bu 24 milyar TL ile ne yapilabilirdi? Bu 24 milyar TL ile gübre atamamis çiftçimizin, bu Nisan ayinda atacagi gübrenin parasi ödenebilirdi. Hayvan besleyenlerin, çiftçilerin girdilerine 24 milyar TL ek yapilsa, Türkiye çiftçilikte uçardi. 4 milyon fakir, yoksul ev kadinina 1 yil boyunca ayda 500 TL maas verebilirdi. Gençlere burs verilebilirdi. Onun yerine siz bu sogukta çiftçilik yapiyorsunuz, yalnizca yemde, gübrede yardim istiyorsunuz.

HARAM ZIKKIM OLSUN: Istikrar niye olmaz? Suculuk, buculuk üzerinden oy verilirse, komsunun komsuya düsman oldugu bir Türkiye’de seçmen çirak çikar agabeyle kazanir. Bes maas alip, yan gelip yatan danismanlar var sarayda. Haram zikkim olsun. 11 maas alan müdürler var, kus konduruyorlar mübarekler. Bakin bunlarin tamami haramdir, kul hakkidir. Ama siz burada yoksullukla, haksizlikla ve AK Parti bürokratlarinin kibriyle mücadele ediyorsunuz.

TIPIS TIPIS GIDECEKLER: Bütün bunlarin degismesinin yolu, Allah nasip ederse ister erken ister zamaninda, yapilacak seçimde helal oylarinizla o sandiklari patlatacagiz. Seçmen veli nimetmis diyen agabeylere, muhteremlere ögretecegiz ve bu arkadaslari gönderecegiz, tipis tipis gidecekler. Bu harami düzeni birlikte gönderecegiz.”


Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °