Resmi Gazete'de yayımlandı: Toplu taşımadan ücretsiz yararlanacaklar

Resmi Gazete'de Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre AFAD'ın taşra teşkilatında istihdam edilen personeli, 2023 sonuna kadar kentlerdeki toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

Günde 23.03.2022 10:24:30 0
Resmi Gazete

Son dönemde akaryakit zamlariyla birlikte yükselen toplu ulasim ücretleri vatandasi isyan ettirirken dikkat çeken bir karar geldi.

Cumhurbaskani Erdogan'in imzasiyla Resmi Gazete'de yayimlanan karara göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tasra teskilatinda istihdam edilen personeller, 2023 sonuna kadar kentlerdeki toplu ulasim hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yer alan Cumhurbaskani Karari'na göre, 6'nci Dönem Toplu Sözlesme uyarinca AFAD'in tasra teskilatinda istihdam edilen, arama- kurtarma faaliyetlerinde görev alan resmi üniformali; arama ve kurtarma teknisyeni, afet ve acil durum arama- kurtarma birlik personeli ile il afet ve acil durum arama- kurtarma ekibi personeli, belediyeler ve bagli kuruluslari ile bunlarin kurduklari birlik, müessese, iyletme ve sirketlerce yürütülen toplu tasima hizmetlerinden 31 Aralik 2023 tarihine kadar ücretsiz yararlanabilecek. 

 

 


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °