İmza Gününde Hakkı Öznur’a Büyük İlgi

Türkiye’nin en önde gelen araştırmacı yazarlarından biri olarak kabul edilen Hakkı Öznur, Ankara ATO kitap fuarında, Panama kitap standında “Ortadoğu’nun Cahşları“ kitabını imzaladı. Hakkı Öznur’a okuyuculardan ilgi büyü

Kültür-Sanat 22.03.2022 15:16:38 0
İmza Gününde Hakkı Öznur’a Büyük  İlgi

6 ciltlik “Ülkücü Hareket”, “Cahslarin Savasi”, 2 ciltlik “Derin Sol”, “1993 Örtülü Darbe”, 3 ciltlik “Muhsin Yazicioglu Külliyati”, Iki ciltlik “Ortadogu’nun Cahslari” kitaplarinin yazariHakki Öznur’un  kitaplari  yakin siyasi tarihimize isik tutuyor. 

Ortadogu ve yakin politik tarih üzerine yaptigi çalismalar, yayinladigi tarihi öneme sahip kitaplarla, Türkiye’nin en önemli arastirmaci yazarlarindan biri olan, alaninda otorite olarak kabul edilen, arastirmaci-yazar Hakki Öznur’un “Ortadogu’nun Cahslari”.adli iki ciltlik kitabi da, diger kitaplari gibi alaninda tek eser ve basucu niteliginde dev bir çalisma.

Ömrünü, aziz Türk Milletine, Türk Milliyetçiligi Ülküsüne, Ülkücü Hareket’e vakfetmis, yazmis oldugu tarihi öneme sahip dev eserlerle, Türk fikir, kültür ve siyasi hayatina büyük hizmetlerde bulunan, tarihe notlar düsen, yakin politik tarihe isik tutan, aydinlatan, siyasi tarih arastirmalarinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Hakki Öznur’un uzun yillar süren  bir çalismasinin ürünü “Ortadogu’nun Cahslari”, 2 ciltlik kitap tam 2082 sayfa.

Milletin adami, dava adami, sehit lider Muhsin Yazicioglu’nun dava ve yol arkadasi, Ülkücü fikir ve siyaset adami, arastirmaci-yazar Hakki Öznur’un tarihi öneme sahip, iki ciltlik dev eseri, özellikle Israil muhibbi Barzani ailesinin kirli ve karanlik iliskilerini bütün yönleriyle ortaya koymaktadir. “Ortadogu’nun Cahslari”  okunmadan, Ortadogu anlasilmaz!

Cahs: “Hain” ! Ortadogu’daki Kürtçü gruplarin birbirleri için kullandigi bu tabir, bölgenin tarihini de özetliyor.  1907’de Barzani ailesinin lideri Abdüsselam ile baslayan, Mustafa Barzani ve ogullari Idris ve Mesud Barzani’yle günümüze kadar devam eden bir ihanet süreci

Bu dev eserde, basucu kitapta, “Pro Israil Barzaniler”in, Ortadogu’da küresel emperyalizmin en büyük isbirlikçileri oldugu belgelerle, olaylarla, tarihi süreçleriyle ortaya konmustur.

“Orta Dogu’nun Cahslari”, terör rejimi Israil’in masasi, “Pro Israil Barzanileri” anlatiyor. Birinci Cilt, “Pro Israil Barzaniler” ismini tasiyor. 1046 sayfadir. Ikinci cilt ise “Türkiye’de Barzanici Hareket, Infazlar, I-KDP-PKK Çatismalari” ismini tasiyor. Ikinci cilt ise 1036 sayfadir.  Iki ciltlik dev eserde; Ortadogu’da oynanan yüzyillik büyük oyun, büyük oyunda yer alan oyuncular, kuklalar hainler, isbirlikçiler ( Cahslar)  anlatiliyor.

“Ortadogu’nun Cahslari” adli iki ciltlikkitapta Barzani ailesi, Barzani hareketi ve onlarin Orta Dogu’daki bütün kirli ve karanlik oyunlari, iliskileri anlatilmaktadir.“Ortadogu’nun Cahslari”, Barzaniler üzerine adeta bir “arkeoloji çalismasi” niteligini tasiyor.

“Ortadogu’nun Cahslari”, Barzanilerin kökenleri ve siyasi tarihi ile beraber bir nevi, Ortadogu tarihi de diyebiliriz. “Pro Israil Barzaniler” üzerine yapilan ideolojik, tarihi, arkeoloji çalismasi denebilir. Tarihi, teorik, ideolojik ve 111 bir yillik zaman dilimini kapsayan arastirma ve incelemedir. Kitap, sapkin ve isbirlikçi bir aile olan Barzanileri ve arkasindaki küresel emperyalist güçleri, “Pro Israil Barzanilerin” hamisi, terörist Israil’in de Ortadogu’daki emellerini, kirli ve karanlik oyunlarini anlatmaktadir.

Barzanilerin ortaya çikislari, emelleri Ortadogu’daki üstlenmis olduklari tarihsel isbirlikçi rolleri, küresel emperyalist güçlerle olan irtibatlari, iliskileri, baglantilari 1907 yilindan 2019 basina kadar bütün dönemleriyle, safhalariyla, olaylarla ve belgelerle çok genis bir sekilde detaylarina kadar anlatilmaktadir. 

Barzanilerin, küresel güçlerle, yabanci istihbarat servisleriyle iliskilerine de genis yer ayiran kitap, kisaca 1907’den günümüze Ortadogu’da ikinci bir Israil kurmak için her türlü faaliyetler yürüten kirli ve karanlik oyunlarin içinde yer alan stratejik masalar Barzani ailesinin karanlik iliskilerini, ihanetlerini anlatan basucu dev bir eser…

“Ortadogu’nun Cahslari”nda terör rejimisiyonist Israil’in Barzani ailesine, Barzani hareketine verdigi destek, tarihi boyutuyla tek tek anlatilmaktadir. Yine Yahudi lobilerinin ve Neoconlarin Barzani ailesi ile iliskileri ve Barzani hareketine verdikleri küresel destek, olaylarla belgelerle anlatilmaktadir.

“Ortadogu’nun Cahslari” adli muhtesem kitap’da Barzani ailesinin bu anlamda, cografyamizdaki en büyük cahslar (hain ve isbirlikçi oldugu) bütün yönleriyle anlatilmaktadir.

Devleti yönetenlerin, siyasilerin, disisleri mensuplarinin, akademisyenlerin, arastirmacilarin ve Ortadogu’yla ilgilenen herkesin mutlaka okumasi gereken dev bir eser, kaynak bir eser. Mutlaka ama mutlaka okunmali ve özellikle devleti yönetenler ders çikarmalidir.

 

Milli meselelerde, dis politikada asla taviz verilmemeli, bölücülügün ve bölücü hareketlerin üzerine kararlilikla, devlet ciddiyetiyle gidilmeli ve kökleri kazinmalidir.  Tarihi öneme sahip, bu büyük eser, büyük çalisma, “Ortadogu’nun Cahslari” toplumun bütün kesimleri tarafindan okunmali ve okutulmali.


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °