Gezi davasında karar günü

Gezi davasında Osman Kavala ve Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılanan davanın karar duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Günde 21.03.2022 09:09:51 0
Gezi davasında karar günü

Gezi davasinda son durusma 21 Subat'ta yapilmis, daha önce Çarsi davasi ile birlestirilen Gezi davasinin bu davayla ayrilmasina karar verilmisti.

Bu kararin ardindan savcilik, 4 Mart'ta Gezi davasi ile ilgili esas hakkindaki mütalaasini açikladi.

Savci, Mücella Yapici ve tutuklu bulunan Osman Kavala hakkinda ‘cebir ve siddet kullanarak hükümeti ortadan kaldirmaya tesebbüs' suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep etti. Diger saniklar Çigdem Mater, Hakan Altinay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yigit Ali Ekmekçi'nin de ‘cebir ve siddet kullanarak hükümeti ortadan kaldirmaya tesebbüse yardim etme' suçundan 15 yildan 20 yila kadar hapis cezasina çarptirilmalarini istedi.

IKI KERE BERAAT ETMISLERDI

Gezi davasinda yargilanan saniklar 2015'te beraat etmis, ardindan 2019'da bir dava daha açilmisti.

Ayni saniklar, bu davada da beraat etmelerine ragmen savcilik karara itiraz etti ve davanin yeniden görülmesi kararlastirildi.

Dava yeniden görüsülmeye baslandi ve Çarsi grubu üyelerinin yargilandigi dava ile birlestirildi.

 

Birlestirme kararina avukatlar tarafindan itiraz edilse de dört durusma yapildi ve sonucunda, 21 Subat'taki son durusmada bu iki davanin ayrilmasina hükmedildi.


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °