BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Siyasi Liderlere NFT'li Kongre Davetiyesi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, siyasi parti liderlerinin sosyal medya fotoğraflarını NFT dünyasına taşıdı. Baş liderleri, partisinin 20 Mart’ta yapılacak 8. Olağan Büyük Kongre’ye NFT hediyesiyle davet e

Günde 17.03.2022 21:04:53 0
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Siyasi Liderlere NFT

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, 20 Mart Pazar günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan 8. Olağan Büyük Kongre’ye NFT hediyesi ile davet etti.

Siyasi liderlerin sosyal medya hesabındaki profil fotoğraflarını NFT dünyasına taşıyan Hüseyin Baş, kongre davetiyesinde şunları dedi:

“Dijital varlıklarımızın belki de gerçek varlıklarımız kadar önemli bir hal almaya başladığı günümüz dünyasında, sizlerin tercihi olan Twitter profil fotoğrafınızı dijital bir sanat eserine dönüştürüp size hediye olarak sunmak istedim. Dijital kütüphanenize bir anı olarak gönderdiğim bu NFT eserini umarım beğenir ve benden bir hatıra olarak saklarsınız. Saygılarımı sunarım”

Davetiye metninde ise şöyle denildi:

“Güzel ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiği aşikardır. Umuyoruz ki partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi de bu birlik ve beraberliğin bir nişanesi olması adına ülkemiz için bir umut olacaktır. Bu vesile ile siz kıymetli büyüğümüzü de bu özel günümüzde aramızda görmekten onur, mutluluk ve şeref duyacağımızı bildirir, sağlık ve afiyetler dilerim.”

NFT Nedir?

Takas edilemez jeton anlamına gelen Non-Fungible Token (NFT) teknolojisi ile çağdaş sanat eserleri ve soyut yapılar dijitale uyarlanıyor ve dijital içerikler pazara sunuluyor. Dünyada birçok sanatçı NFT sanat dünyasındaki eserleri ile ön plana çıkıyor. Kendisini ‘kentçizer’ olarak tanımlayan Tarık Tolunay; Eminönü, Karaköy ve Tarihi Galata Köprüsü resmedilen ‘Pandemi’ adlı eseri yaklaşık 36 bin dolara İranlı bir koleksiyonere satmıştı. Diğer bir isim ise medya sanatçısı ve tasarımcısı Refik Anadol’un ‘Open Sea’de yayınlanan Machine Hallucinations - Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1 başlıklı NFT koleksiyonu 1.2 milyara; Cem Yılmaz, ‘Open Sea’ platformundan ilk NFT eserini 2 milyon 940 bin liraya satmıştı.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °