Trabzonspor Antalyaspor'u eleyerek kupada yarı finalist oldu

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında Fraport TAV Antalyaspor’u konuk etti. Bordo-Mavili ekip, Edin Visca ve Berat’ın kaydettiği gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Abdullah Avcı’nın öğrencil

Spor 2.03.2022 09:21:58 0
Trabzonspor Antalyaspor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0 mağlup etti.

12. dakikada Trabzonspor golü buldu. Orta alandan ceza alanına doğru topla beraber hareketlenen Visca, Djaniny’in ile yaptığı verkaç sonrası ceza alanı içinde bekletmeden yaptığı yerden vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0. 28. dakikada Kouassi’nin pasında topla buluşan Djaniny sağ çaprazdan sert vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı. 33. dakikada Puchacz’ın ceza alanı sol çaprazında şutunda kaleci Diogo’nun sektirdiği topu Bakasetas, altıpas içinden filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi ile Bakasetas’ın, ofsaytta bulunduğu gerekçesiyle gol kararı iptal edildi. Maçın ilk yarısını Trabzonspor 1-0 önde tamamladı.

Mücadelenin 52. dakikasında ceza alanı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Visca, uza köşeyi düşünse de kaleci Diogo meşin yuvarlağı kontrol etti. 61. dakikada sağ kanattan Bakasetas’ın ceza alanına girdiği pozisyonda Yunan oyuncu dar açıdan kaleyi düşünürken top üst direkten döndü. Seken topu takip eden Kouassi’nin bekletmeden şutunu çekerken meşin yuvarlak bir kez daha direkte patladı. Boşta kalan topu kaleci kontrol etti. 84. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Wright, gelişine bir şut çıkarırken Uğurcan muhteşem bir refleksle topu kornere yolladı. 89. dakikada fark 2’ye çıktı. Derin pasta Cornelius’un vuruşunda ceza sahası dışına çıkan kaleci Diogo’dan seken top, Berat’ın önünde kaldı. Berat, boş kaleye topu yuvarlayarak ağları buldu: 2-0. Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor yarı final biletini cebine koydu.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor, sahasında Fraport TAV Antalyaspor'u 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fraport TAV Antalyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da, geçen hafta ligde Yukatel Kayserispor ile oynanan maçın 11'ine göre 5 oyuncu değişikliği yapıldı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, hafta sonu bordo-mavili takımın ligde Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçı da düşünerek kadroda oyuncu değişiklikleri yaptı.

Avcı, Abdülkadir Ömür'ün yerine Berat Özdemir'e, Cornelius'un yerine Djaniny, Nwakaeme'nin yerine Kouassi, Peres'in yerine de Serkan Asan'ı görevlendirdi. Savunmada genç oyuncu Ahmetcan Kaplan, yedek kulübesine çekilirken Denswil 11'de sahaya çıktı.

AĞLAYAN TARAFTAR, NWAKAEME İLE BULUŞTU

Trabzonspor’un ligde son oynadığı Yukatel Kayserispor maçında atılan son dakika golü sonrası gözyaşlarını tutamayan Halit Aygün, kulübün davetlisi olarak Antalyaspor maçını izledi.

Trabzonspor yedek kulübesinin arkasında oturan ve maç öncesinde Nwakaeme ve Denswil ile fotoğraf çektiren taraftara, forma hediye edildi.

trabzonspor-fraport-tav-antalyaspor-macindan-notlar-8850-dhaphoto1.jpg

VİSCA'DAN HAYATINI KAYBEDEN TARAFTARIN KIZINA FORMA

Trabzonspor'un İttifak Holding Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Eyüp Yusuf'un kızı Melisa Yusuf da maçı izledi.

Bordo-mavili kulüp tarafından maça davet edilen Melisa Yusuf'a Edin Visca tarafından forma hediye edildi.

20220301-2-52402239-74187459.jpg


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °