İletişim Başkanı Altun: Çağrılarımız Dikkate Alınsaydı Bu Savaş Önlenebilirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin, “Türkiye olarak, yaşanan durumun önüne geçmek için diplomatik düzeyde elimizden geleni yaptık. Birleşmiş Milletler (BM) sistemi

Günde 27.02.2022 18:18:56 0
İletişim Başkanı Altun: Çağrılarımız Dikkate Alınsaydı Bu Savaş Önlenebilirdi

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından bugün İngilizce olarak yaptığı yazılı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini değerlendirdi. Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bölgemizde bir savaşa daha tanık oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülke ile de güçlü ilişkilerimiz olduğu için bugüne dek defaatle Rusya ile Ukrayna arasında ara buluculuk yapmayı teklif etti. Ayrıca müttefiklere ortak bir duruş sergileme çağrısında bulundu.

“KRİZİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DİPLOMATİK DÜZEYDE ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Türkiye olarak, yaşanan durumun önüne geçmek için diplomatik düzeyde elimizden geleni yaptık. Birleşmiş Milletler (BM) sisteminde reform yapma çağrılarımız göz ardı edildi ve bunun vahim sonuçlarını son krizde görmüş olduk. Çağrılarımız dikkate alınsaydı bu savaş önlenebilirdi.

Türkiye olarak diplomatik bir çözüm için defalarca çağrıda bulunduk ancak savaş şu anda bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Uluslararası toplumun bir dizi bölgesel ve küresel meselede birlik olmaması, Rusya-Ukrayna krizinde olduğu gibi büyük bir sorun olmuştur.

“DEZENFORMASYON VE YANLIŞ BİLGİLENDİRME KAMPANYALARINA KARŞI HAKİKATİN YANINDAYIZ”

Bu çatışma bizi iki trajedi ile karşı karşıya getirmektedir. Birincisi, çatışmanın insani boyutudur. Türkiye, bu konuda ne gerekiyorsa yapacaktır. Diğer bölgesel çatışmalarda olduğu gibi şimdi de bu alanda öncü olacağız. İkincisi ise hakikate yönelik amansız saldırılardır. Bu durumun da farkındayız. Dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme kampanyalarına karşı koymak için çalışıyoruz. Bu enformasyon savaşında kaynağı ne olursa olsun hakikatin yanında olacağız. Türkiye'nin politikası hakkında çok fazla spekülasyon ve yorum yapılıyor.

“TÜRKİYE DİPLOMASİNİN YAPICI VE YARATICI GÜCÜNE İNANMAKTADIR”

Türkiye'nin diplomatik adımları ve müttefikleriyle yürüttüğü koordinasyon, her zaman çatışmanın hızlı ve barışçıl bir şekilde çözümüne odaklanmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye, diplomasinin yapıcı ve yaratıcı gücüne inanmakta ve her krizde tüm diplomatik seçenekleri sonuna kadar kullanmaya çalışmaktadır. Bu son çatışma hem talihsiz hem de gereksizdir. Bu savaşın mevcut ve uzun vadeli sonuçlarını önlemeye çalışacağız.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °