Erdoğan, Putin İle Görüştü: Diplomasiyi Öne Çıkarmakta Fayda Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin ele alındığı bildirildi. İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre d

Dünya 23.02.2022 18:42:50 0
Erdoğan, Putin İle Görüştü: Diplomasiyi Öne Çıkarmakta Fayda Var

İletişim Bakanlığı'nın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Erdoğan, bölgesel meselelerde Putin ile kurdukları yakın diyaloğa her zaman büyük önem verdiğini, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini ve bu anlayışı sürdürme kararlılığında olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten Erdoğan, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

'Sorunun daha karmaşık hale gelmesi, hele hele askeri bir çatışma kimseye yarar getirmeyecek' diyen Erdoğan, bu anlayışla diplomatik temasların ve görüşmelerin devam ettirilmesini önemsediklerini; dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti. 

Açıklamaya göre; Erdoğan bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çağrısını yinelediğini belirtti ve diplomasiyi öne çıkarmakta fayda olduğu, NATO içinde de yapıcı tutumu sürdürdüklerini kaydetti.

 


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °