ATO Başkanı'ndan Hükümete Çağrı: Kademeli Elektrik Tarifesine Tacirler de Dâhil Edilmeli

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, hükümetin kademeli elektrik tarifesi ile ilgili yaptığı çalışmaya tacirlerin de dâhil edilmesini istedi. Baran, 'Ticaretin sağlıklı bir şekilde devamı açısından işletmelere eşit koşu

Günde 21.02.2022 16:26:55 0
ATO Başkanı

ATO Başkanı Baran, yazılı açıklama yaparak, hükümetin esnaf için planladığı kademeli elektrik tarifesi uygulamasına tacirlerin de dahil edilmesini istedi. Baran’ın açıklaması şöyle:

“AYNI SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELER EŞİT UYGULAMAYA TABİ TUTULMALI: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediği ve esnafa indirimli tarife öngören düzenlemeye ATO üyesi ticari işletmeler de dâhil edilmeli. Ticaretin sağlıklı bir şekilde devamı açısından işletmelere eşit koşulların sağlanması önemli. Elektrikte indirimli tarife, esnaf-tacir ayrımı olmadan tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uygulanmalı.

ELEKTRİK FATURALARI KİRA GİDERLERİNİ GEÇTİ: Birçok işletmede elektrik faturaları kira giderlerini geçti. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bu gider kaleminden çok fazla etkilendi. Birçok işletme için sürdürülebilirliği olmayan yüksek elektrik faturalarına indirimli tarife, reel sektörün devamı açısından çok önemli.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °