TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP’li Semra Güzel’in Dokunulmazlığının Kaldırılmasına Karar Verdi

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına oyçokluğu ile karar verdi. Son söz TBMM Genel Kurulu'nda olacak.

Güncel 17.02.2022 18:31:51 0
TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP’li Semra Güzel’in Dokunulmazlığının Kaldırılmasına Karar Verdi

TBMM Adalet ve Anayasa Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan iki fezlekeyi görüşmek üzere bugün 11.00'de toplandı. Görüşmeler, yaklaşık 7 saat sürdü.

Semra Güzel, Karma Komisyon'a yazılı savunma vermedi. Güzel'e vekaleten HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki savunma yaptı. Karma Komisyon üyeleri de savunmanın ardından değerlendirmelerini sundu.

Sonrasında Karma Komisyon bünyesinde kurulan Hazırlık Komisyonu’nun “dokunulmazlığın kaldırılması” yönündeki raporunun oylamasına geçildi. Yapılan oylamada oy çokluğu ile dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik karar çıktı.

İki fezleke TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek. Genel Kurul görüşmelerinde de Semra Güzel’in kendisi ya da vekaleten bir milletvekili savunma yapabilecek. Genel Kurul’da yapılacak görüşmelerin ardından Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağına oylamayla karar verilecek.

NE OLMUŞTU?

Adıyaman’da 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda öldürülen PKK’lı teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile PKK kamplarında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dokunulmazlığının kaldırılması için Güzel hakkında “terör örgütü üyeliğinden” fezleke hazırlamış ve Adalet Bakanlığı’na göndermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karma komisyona süratle bunu gönderdik. Gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz' demişti.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °