CHP'li Biçer Karaca'dan ‘Medeni Kanun’ Mesajı: Kadınlar Hiçbir Hakkından Vazgeçmeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Medeni Kanunu’nun kabulünün yıl dönümünde, “Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecek. Kadınlar, Medeni Kanunla elde ettikleri

Günde 17.02.2022 09:32:55 0
CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 17 Şubat 1926’da TBMM’de kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun 96. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Gülizar Biçer Karaca mesajında, Medeni Kanun ile kazanılmış kadın haklarının iktidar tarafından kadınların elinden alınmaya çalışıldığını belirterek kadınların gereken cevabı en kısa sürede vereceğini söyledi.

Gülizar Biçer Karaca mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bugün 17 Şubat, Medeni Kanun’un kabulünün yıl dönümü. Medeni Kanun’un kabulüyle kadınlar, özgür ve eşit birey olma hakkını elde etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu kazanımlar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımızı sunuyor, saygı ve minnetle anıyoruz.

'İKTİDAR CENAHI MEDENİ KANUNLA ELDE EDİLEN TÜM HAKLARI KADINLARDAN ALMAYA ÇALIŞIYOR' 

Medeni Kanun’un kabulünün yıl dönümünde ne durumdayız? Kadınların ve kadın hakları mücadelesinin kazanımları ne durumda? Üzülerek ifade etmek isteriz ki; erkek akıl, iktidar cenahı, kadın hakları alanında elde edilmiş hakları, kazanılmış hakları, Medeni Kanunla elde edilmiş tüm hakları teker teker elimizden almaya çalışmaktadır.

'NAFAKA HAKTIR, KADINLAR HİÇBİR HAKKINDAN VAZGEÇMEYECEK'

Bu hakların en önemlilerinden biri Adalet Bakanı değişikliğiyle tekrar gündeme getirilen nafaka hakkı. Nafaka haktır. Kadınlar, Medeni Kanunla elde ettikleri başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecek. Kadınlar, Medeni Kanunla elde ettikleri kazanımları ellerinden almaya kalkanlara da gereken cevabı en kısa sürede verecek.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °