Gazeteci Barış Pehlivan: Sadece Gazetecilik Yaptığımız için Tekrar Cezaevine Giriyoruz

Libya’da şehit olan MİT mensuplarının cenaze haberiyle ilgili olarak aldıkları hapis cezaları onanan gazeteciler Murat Ağırel ile Barış Pehlivan, İstanbul Adliyesi'ne teslim oldu. İnfaz savcılığına çıkmak için bekleyen Barış Pehliv

Günde 15.02.2022 16:48:00 0
Gazeteci Barış Pehlivan: Sadece Gazetecilik Yaptığımız için Tekrar Cezaevine Giriyoruz

Gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik, 'MİT mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak' suçlamasıyla aynı davada yargılandı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Murat Ağırel, Aydın Keser ile Ferhat Çelik 4 yıl 8 ay, Barış Pehlivan ile Hülya Kılınç ise 3 yıl 9 ay hapis ceza almıştı. Aynı davada yargılanan Barış Terkoğlu ile Eren Ekinci ise beraat etmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin cezaları onamasının ardından gazeteciler Murat Ağırel ile Barış Pehlivan, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu.

'İNFAZ KANUNU GEREĞİ HEMEN SERBEST KALMAMIZ GEREKİYOR'

İnfaz savcılığına çıkmak için adliyenin içinde beklerken konuşan gazeteci Barış Pehlivan, 'Fiilden ziyade failin hedef alındığı bir davaydı bu. Sadece gazetecilik yaptığımız için tekrar cezaevine giriyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın, dönüp dolaşıp, tarihin bizi haklı çıkardığını herkes görecek' dedi.

Bir dakika dahi yatmamaları gerektiğini söyleyen Pehlivan, 'İnfaz Kanunu gereği hemen serbest kalmamız gerekiyor. Hatta cezaevine dahi girmememiz gerekiyor. Ama ilgili arkadaşlar gereğini yapacaktır diye düşünüyorum' dedi.

AĞIREL: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Gazeteci Murat Ağırel de “Barış söyleneceklerin hepsini söyledi. Sadece susmayın, korkmayın ve alışmayın. Bu yapılanların ve yapılmaya çalışılanların gayesini biliyoruz. Yargılandığımız davanın sonucu, sebepleri başka. Biz bu sebeplere boyun eğmeyeceğiz' dedi.

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °