Birleştirme Kararının Ardından Yazıcıoğlu Davası Görülüyor: Bu Bir Suikasttır

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava devam ediyor. Duruşmaya katılan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “??

Günde 14.02.2022 15:32:41 0
Birleştirme Kararının Ardından Yazıcıoğlu Davası Görülüyor: Bu Bir Suikasttır

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin “helikopter kazası” sonucu ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya “FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettikleri” ileri sürülen 19 kişi hakkında Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava başladı. Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin Göksun Asliye Ceza Mahkemesi’nde helikopterden GPS cihazının sökülmesine ilişkin süren dava ile Yazıcıoğlu soruşturmasına “FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri” iddiasıyla 17 şüpheli hakkında açılan dava birleştirilmişti. Bu birleştirme kararının ardından Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşma iki gün daha sürecek.

Davaya Yazıcıoğlu’nun arkadaşı olan ve onunla birlikte BBP’de görev yapan ve kısa süre önce kurdukları Milli Yol Partisi’nin Genel Başkanlığını yürüten Remzi Çayır da katıldı. Duruşmaya verilen aranın ardından Kahramanmaraş Adliyesi önünde açıklama yapan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır, Yazıcıoğlu’nun ölümünün aydınlatılması için davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Çayır, “Muhsin Yazıcıoğlu davası Türk milletinin davasıdır ve mutlaka açığa kavuşturulmalıdır. Duyuyoruz, adam diyor ki ‘Elazığ hukukçuların mahrem imamıydım’. Duyduklarını, gördüklerini, yaptıklarını anlatıyor. Gerçekten tuhaf. Yani işi ‘Tereyağından kıl çeker gibi çektik’ diyor. Tuhaf işler oluyor. Bunları sonuçlandıracak olan Türk adaleti, Türk mahkemeleridir” dedi.

Çayır, Yazıcıoğlu için adalet arayışının devam ettiğini kaydederek, “Milli Yol Partisi olarak hukuk komisyonu oluşturduk. Hukuk komisyonunun üyeleri katılıyor mahkemeye. İnşallah bu mücadele sonuçlanana, kamunun vicdanı rahatlayana kadar vatandaşın hepsi ‘Bu bir suikasttır’ derken suikast davasının açılmamış olması, işin basit insanları hiçbir zaman kale almayan, akıllarıyla oynayan yere doğru sürülmesi gerçekten tuhaftır. Bu tuhaflığa bütün kamuoyunun dikkatini çekiyorum” diye konuştu.

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar, ANKA’ya yaptığı açıklamada, dava için şunları söyledi:

“Temel mesele ana dava dosyasının açılması ve dosyanın örgütlü suç veya suikast suçundan yapılmasını sağlama. Türkiye genelinde ana dava dosyasının açılması ve örgütlü suç kapsamında ele alınması için imza kampanyası da başlatıldı. Israra ve kamuoyunun tamamında suikast olduğu inancı yaygın olduğu halde, siyaset de bunu yer yer dile getirdiği halde, suikastın kim yapıldığına ilişkin adres gösterildiği halde, siyasi irade ilgisizliğini gösteriyor, meseleyi kaza gibi bakıyor. Sanki bu verilen kararlardan memnunmuşlar gibi siyasi iradenin görüşü devam ediyor. Ana dava açılmasıyla alakalı imza kampanyası başlatıldı. İrfan Bulut ve arkadaşları öncülüğünde.”

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Türkiye genelinde ana dava dosyasının açılması ve örgütlü suç kapsamında ele alınması için imza kampanyası da başlatıldı. 

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya “FETÖ'nün talimatıyla müdahale ettikleri” iddiasıyla 17 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianame Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 Aralık 2020'de kabul edildi.

Bu dosya ile Göksun Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki, helikopterden GPS cihazının sökülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava, sanık ve eylem yönünden bütünlük oluştuğu gerekçesiyle 6 Ocak 2021’de birleştirilmiş, sanıklardan 7'si her iki dosyada da yer aldığı için Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada sanık sayısı 20'ye çıkmıştı. Ancak Muharrem Tunç'un vefatı nedeniyle yargılanan sanık sayısı 19’a düştü.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °