Putin: 'Gürcistan veya Ukrayna NATO’ya Alınırsa Bedel Ödeyen Siz Olursunuz'

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un dün Kremlin Sarayındaki görüşmesinin yankıları sürmeye devam ediyor. Görüşmenin başından sonuna kadar Putin’in aşağılayıcı tavırlarına maruz kalan Macron’un ülkesin

Güncel 8.02.2022 10:23:00 0
Putin:

Her ne kadar işin magazinsel kısmı ön plana çıkarılsa da Putin’in asıl söyledikleri gündem olmuş değil. Dış kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Putin, Macron’u tehdit ederek; “Gürcistan veya Ukrayna NATO’ya alınacak olursa bunun bedelini siz (Avrupa) öder” dediği ve Macron’un beklemediği bu çıkış karşısında cevap veremediği konuşuluyor.

Bilindiği üzere Rusya ve Ukrayna arasında tırmanan gerilim savaşın eşiğine doğru sürüklenmekte. Olası bir savaş durumunda ise tarafları destekleyecek devletler jeopolitik durumlardan ötürü tereddüt içerisinde.

Rusya en büyük kozunu sahaya sürerek Ukrayna’ya yapılacak desteğin önünü kesmeye çalışıyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Batı ise Ukrayna’nın yanında yer almış gözüküyor. Arabuluculuk girişimlerine de müsaade etmeyen Putin’in yeni hamleleri merakla bekleniyor.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °