Sinop'ta Emekli Orman İşletme Şefi Kaya, Yaklaşık 25 Yılda 25 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturdu

Sinop’un Boyabat ilçesinde Hikmet Kaya, ağaçlandırma şefi olarak görev yaptığı 24 sene 4 ay 15 gün boyunca 10 bin hektar ağaçlandırma yaptıklarını ve 25 milyon fidan diktiklerini belirtti.

Günde 3.02.2022 18:01:00 0
Sinop

Sinop’un Boyabat ilçesinde 1980'li yıllarda ve günümüzde çekilen iki ayrı fotoğrafta, ağaçlandırma çalışmalarının sonucunu ortaya koydu. Boyabat Orman İşletme Şefliği’nde Ağaçlandırma Şefliği yapan Hikmet Kaya, görev yaptığı 24 sene 4 ay 15 gün boyunca 10 bin hektar ağaçlandırma ve 25 milyon fidan diktiklerini belirtti. Hikmet Kaya, ANKA Haber Ajansı'na, şunları söyledi:

'1978 Eylül ayında Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü’nde ağaçlandırma şefi olarak göreve başladım. 2002 Şubat'ına kadar 24 sene 4 ay 15 gün görev yaptım. Bu süreç içinde Boyabat, Durağan, Saraydüzü ilçelerinde 10 bin hektar ağaçlandırma sahası yaptık. 25 milyon civarında kızılçam, karaçam ve diğer az miktarda olmak üzere fidan diktik. 2002 yılında da emekli olduktan sonra da diğer arkadaşlar kalan yerlerde çalışmaya devam ediyor ama çalışmaların büyük bir bölümü bence benim dönemimde zaten ağaçlandırıldı. Boyabat'ta hemen hemen şimdi ağaçlanacak saha kalmadı diyebiliriz. Benden önceki arkadaşlar da Allah razı olsun çok güzel hizmet vermişler.

'İYİ Kİ ORMAN MÜHENDİSİ OLMAMIŞIM'

Ben biraz daha şanslıydım, orman teknikeriyim. Öyle olunca aynı yerde uzun zaman çalışma fırsatı buldum. Orman mühendisi olsaydım bu kadar kalma şansım olmazdı. Bu kadar alanları orman haline dönüştürme fırsatım olmazdı. Orman teknikeri olduğu için şeflikte fazla bir göreve yükselemediğimiz için uzun zaman çalışma fırsatım oldu. O da benim ve teşkilatın lehine oldu. Ormancılık mesleği adına daha iyi oldu diyelim. İyi ki diyorum bir noktada orman mühendisi olmamışım. Yoksa bu kadar çalışma fırsatım olmazdı. Bu kadar fidan dikme, bu kadar ormanı kurma fırsatı bulamazdım. O bakımdan unvanımdan memnunum.' 


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °