İYİ Partili Filiz, Ataması Yapılmayan Öğretmenin İntihar Mektubunu TBMM Genel Kurulu'nda Okudu

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, TBMM Genel Kurul’unda, ataması yapılmayan öğretmen Mustafa Kaya’nın (28) intiharını gündeme getirdi. Kaya’nın intihar mektubunu okuyan Filiz, “Bu sesi iktidarın duymasını talep e

Günde 3.02.2022 17:46:08 0
İYİ Partili Filiz, Ataması Yapılmayan Öğretmenin İntihar Mektubunu TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan İmam Hüseyin Filiz, ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmen Mustafa Kaya’nın intihar mektubunu okudu. Filiz, “‘Hayata veda ediyorum. Özel sektörde çalıştım ve okudum. Ağabeyimi ve annemi çok seviyorum. Babamı özledim.’ Henüz 28 yaşında genç bir öğretmen olan Şanlıurfa Birecikli Mustafa Kaya, geride bu notu bırakarak intihar etti. Mustafa Öğretmen, yüz binlerce meslektaşı gibi dört yıldan beri atanmayı bekliyordu” dedi.

'İŞ ARAMA SÜRELERİ UZADIKÇA PSİKOLOJİK SORUNLAR ARTIYOR'

Filiz, şunları söyledi:

“Yüce Meclis’te söz alarak üniversite mezunlarının işsizlik durumunu, işsizlikle ve artan yoksullaşmayla baş etmeye çalışan, kendisinin ve ailesinin geçimini sağlamakta güçlük çeken gençlerin ruhsal çöküntü içinde olduklarını, iş aramaktan yorulduklarını, sosyal hayatlarının bittiğini, gelecekleri için endişe ettiklerini, iş arama süreleri uzadıkça psikolojik sorunların arttığını ve toplumun bunalıma sürüklenmekte olduğunu defalarca dile getirdim. Bu sesi iktidarın duymasını bir defa daha talep ediyorum.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °