DEKAN YARDIMCISININ EŞİ, AYNI FAKÜLTEDE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ: EŞİ İÇİN, BAŞKA BİR ATAMAYA ONAY VERDİĞİ İDDİASI CİMER’DE

Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici’nin eşi Filiz Ekici’nin, başvuru şartları iki kez değiştirilerek eşinin yöneticisi olduğu fakültenin Finans Bankacılık ve Sigortacıl

Güncel 28.01.2022 18:58:20 0
DEKAN YARDIMCISININ EŞİ, AYNI FAKÜLTEDE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ: EŞİ İÇİN, BAŞKA BİR ATAMAYA ONAY VERDİĞİ İDDİASI CİMER’DE

Iğdır Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksekokulu’nda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programında öğretim görevlisi kadrosu için 14 Aralık 2021 tarihinde sınav düzenlendi. Başvuranlardan beşi, sınava katılma hakkı kazandı. Sınavı, beş aday arasından; diploma notu ile ALES puanının ortalaması en düşük olan Süleyman Ertürk kazandı.

Sonuçlara göre, birinci olan Süleyman Ertürk ile ikinci olan aday arasındaki puan farkının 100 üzerinden 0,07 olduğu, ancak Ertürk’ün ALES puanının başvuru koşulu olan 70 olması dikkati çekti. Sınava girmeye hak kazananların listesinin, üniversitenin internet sitesinde yayında olduğu görüldü. Ancak sınav sonuçlarına ilişkin bilgilerin, sitenin duyurular kısmından kaldırıldığı görüldü.

Ertürk’ün kazandığı sınav, 2106290295 sayılı başvuru ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne taşındı. Buna göre; sınav komisyonu başkanı Ahmet Tan ile jüri üyesi Ercan İnce ve Rektör Hakkı Alma’nın, Ertürk’ün istifa ettiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden tanıştığı ileri sürüldü.

Bir diğer jüri üyesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici’nin, Ertürk’ün Iğdır Meslek Yüksek Okulu’ndaki kadroya atanması için destek verdiği öne sürüldü.

CİMER başvurusunda, Ertürk’ün de Selçuk Ekici’nin eşi Filiz Ekici’nin Maliye Bölümü’ndeki kadroya atanması için çaba sarf ettiği ileri sürüldü. Ekici’nin CİMER şikayetinin ardından, 24 Ocak’ta; Maliye Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandığı belirtildi.

“ATAMA İLANI ŞARTLARI İKİ KEZ DEĞİŞTİ” İDDİASI

Ekici’nin atandığı Maliye Bölümü için açılan ilk kadro ilanında “maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olma” şartı yer alıyordu. Ancak bu şart, daha sonra “maliye alanında lisans mezunu olup, maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olma” şartı ile değiştirildi. Bu şart, daha sonra bir kez daha değiştirilerek, “maliye alanında lisans mezunu olup, maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, belgelendirmek kaydıyla lisanstan sonra alanında en az iki yıl mesleki tecrübeye sahip olmak” şeklinde yeniden düzenlendi. Filiz Ekici daha önce yapılan iki sınava katılma hakkı elde edemeyince sınava katılmaya hak kazananların mülakatta düşük notlar verilerek elendiği iddia edilmişti.

Üçüncü kez başvurduğu sınava, şartların değiştirilmesinin ardından katılabilen Filiz Ekici; yine ALES ve diploma notu ağırlıklı ortalaması en düşük aday olmasına karşın sınav notu en yüksek aday olarak kadroya alınmaya hak kazandı.

'BU HUKUKSUZLUĞA DUR DENİLMELİ'

Üçüncü kez başvurduğu sınav için şartlarda revizyon yapıldığı belirtilen 30 Aralık tarihli CİMER başvurusunda, şu ifadeleri kullandı:

“30 Aralık 2021’de aynı kadro ilanı revize edilerek (2 yıl tecrübe şartı eklenerek) yeniden ilana çıkılmıştır. Bu bölüme Filiz Ekici’nin alınması için ellerinden geleni yapacaklardır. Sınav jüri komisyon başkanı da Selçuk Ekici’nin oda arkadaşıdır. Bir kamu kurumunu kendi çıkarları için babalarının çiftliği gibi kullanmalarına lütfen izin vermeyin. Ülkesini seven bu, bu işin şaibesini soruşturmalıdır. Bu haksızlığa hukuksuzluğa dur denilmelidir.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °