Davutoğlu: Vergi almak yerine Metaverse'e atılın

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, gündemdeki kripto para mevzuatına getirilmesi planlanan yasak ve yaptırımlara 'Dijital varlıkların yapısını anlamadan kısıtlamalar getirmek en çok girişim ekosistemine zarar verir. Vergi almayı düşünmek

Günde 31.12.2021 13:51:38 0
Davutoğlu: Vergi almak yerine Metaverse

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin kripto para mevzuatına yasaklar ve yaptırımlar getireceği yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Dijital varlıkların yapısını anlamadan kısıtlamalar getirmek en çok girişim ekosistemine zarar verir. Vergi almayı düşünmek yerine Metaverse ve web3 dünyasına nasıl adım atarız diye düşünün! Kısıtlamak yerine talep edenleri denetleyin. Bırakın, sistem işlesin' ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da dün, 'Kripto para mevzuatında yasaklardan bahsedilmesi ülkemizi çağın gerisine götürür. Yapılması gereken borsaların denetlenerek güven oluşturulmasıdır' sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

METAVERSE NEDİR?

Metaverse ya da sanal evren, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evrene denir. Bu evren bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlamaktadır.

Metaverse üzerinde şirketler arsa satışı yapabiliyor. Bunlara teklif verilebilir ya da satış bedeline göre arsa satın alınabilir. Satın alınan arsa istenildiğinde elden çıkarılabilir. Metaverse arsa alımı için bir proje bulmak gerekir.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °