30 Aralık koronavirüs vaka sayısı açıklandı

Vaka sayılarının hızla artmaya başladığı son günlerde vatandaşlarımız koronavirüs vaka sayısı ve vefatının kaç olduğunu merak ediyor. Sağlık Bakanı her akşam koronavirüs vaka tablosunu açıklıyor. Peki 30 Aralık koronavirüs vak

Güncel 30.12.2021 22:14:57 0
30 Aralık koronavirüs vaka sayısı açıklandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'un Omciron varyantı nedeniyle de ülkemizde koronavirüs vaka sayılarında artış görülüyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan koronavirüs vaka tablosunda vaka sayısı uzun bir süre sonra 30 binleri aşmıştı. Vaka sayılarının artmasıyla vatandaşlar koronavirüs vaka sayısı ve vefat sayısını merak eder oldu.

30 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı 30 Aralık koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 39 bin 681 yeni vaka tespit edilirken, 139 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 24 bin 854 olarak açıklandı.

basliksiz-11.jpg

30 Aralık koronavirüs vaka tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan 'İki faktörü birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan, vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor' mesajını paylaştı.

29 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı 29 Aralık koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 36 bin 684 yeni vaka tespit edilirken, 142 kişi hayatını kaybetti.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte, hastalığa yakalananlar arasında ileri yaştakilerin, kronik rahatsızlığı olanların sayısı da yükselecek. Bu durum, kayıplarımızın artma ihtimalini güçlendiriyor. Risk grubundakiler daha dikkatli olmalı, hatırlatma dozlarını yaptırmalıdır.' dedi.

Vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte, hastalığa yakalananlar arasında ileri yaştakilerin, kronik rahatsızlığı olanların sayısı da yükselecek. Bu durum, kayıplarımızın artma ihtimalini güçlendiriyor. RİSK GRUBUNDAKİLER daha dikkatli olmalı, hatırlatma dozlarını yaptırmalıdır. pic.twitter.com/qSV9zvSCHu

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) December 29, 2021

basliksiz-10.jpg

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR

Sağlık Bakanlığı'nın 29 Aralık çarşamba günü paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 86.1 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 59.1 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °